Hastaneler arası çile!

Bölgemizde çok sayıda hasta nakil veya sevk edilirken bölgemizle hastaneler arasında çile çekiyor. Özellikle bazı acil vakalı hastaların Kocaeli ile İstanbul arasındaki araştırma hastanelerine sevk olayında büyük mağduriyet yaşadıkları gözleniyor.

 Hastaneler arası çile!
banner158
banner174

(ÖZEL HABER)
Halen araştırma hastanesi bulunmayan bölgemizde yüzlerce hasta Kocaeli ve İstanbul’daki araştırma hastaneleri arasında sevk çilesi yaşıyor. Gebze’deki mevcut hastanelerde teşhisi konulup da bölgemizde araştırma olmadığı için Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Araştırma Hastanesine veya Pendik Araştırma Hastanesi’ne gitmek durumunda kalıyorlar. Gebze ile Kocaeli  Ünıversitesi Umuttepe Kampüsü arası 55 kilometre, Gebze ile Marmara Üniversitesi Pendik Araştırma Hastanesi arası ise 22 kilometre. Aşırı yoğun trafik de düşünülürse buraya ulaşma zamanı ve saati uzamış oluyor ve yüzlerce hasta hastaneler arasında büyük çile çekmiş oluyor. Ayrıca bu hastanelere Gebze’den sevk almak da zor, çünkü araştırma hastanelerinin bir çok hastaya kabul ve yatış izni de vermediği şikayet ediliyor.
IŞIK MÜJDE VERMİŞTİ
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, haftasonu Kocaeli Üniversitesi ek binasının temel atma töreninde bu konuda  müjde vermiş ve , “Önümüzdeki birkaç ay içerisinde Gebze Fatih Devlet Hastanesi yeni binasında hizmet vermeye başlayacak. Farabi Hastanemizin bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” demişti. Şimdi bölge halkı biran önce bölgemizdeki araştırma hastanesi ile Fatih Devlet hastanesinin açılmasını ve hizmete girmesini bekliyor

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER