banner166

İl Sağlık Müdürlüğü belge verdi

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) farkındalık eğitimi

 İl Sağlık Müdürlüğü belge verdi
banner158
banner174

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi organizatörlüğünde  İl Ambulans Servisi  Başhekimliği Personeli tarafından Kocaeli UMKE Gönüllüleri için  Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) farkındalık eğitimi verildi.
KBRN Acil Önü ve KBRN vakalarına tıbbi yaklaşımlar şeklinde iki bölüm halinde verilen eğitimde katılımcılara pratik ve uygulamalı olarak eğitim verildi. KBRN Vakası durumunda UMKE’nin bulunduğu konum, Afet  planı çerçevesinde her türlü donanım ve personelle hazır şekilde dizayn edilmesinin gerekliliğine değindiler.
İl Ambulans Servisi  Başhekimliği  eğitim salonunda düzenlenen eğitimlere Kocaeli UMKE Gönüllüleri katıldı. Eğitimi İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Dr. Salih Çavdar ile KBRN eğitimcisi Sağlık Memuru Ercan Kalabaş’ın   verdiği eğitim sonrası katılan UMKE Gönüllülerine   Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz tarafından katılım belgesi  verildi.
KBRN konusunda konuşma yapan Durmaz, "Eğitimimizin amacı KBRN olaylarında sağlık çalışanlarında farkındalık sağlanması, KBRN maddelerinden etkilenmiş yaralıların hastanede tıbbi tedavileri öncesinde uygulanması gereken temel esasların tanımlanması, KBRN olaylarının hastanenin Acil Servisi ile organize bir şekilde planlanmasıdır" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2016, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER