İlçe Sağlık Müdürü Kadıoğlu:Corona virüsü net değil

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde yatan bir hastada Corona Virüsü’nün tespit edildiği şeklindeki iddialara Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu açıklık getirdi.

İlçe Sağlık Müdürü Kadıoğlu:Corona virüsü net değil
banner158
banner174


Gazetemizin bu yöndeki sorusunu cevaplayan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, yurtdışından ülkeye giriş yapan herkesin Corona Virüsü taşıyıp taşımadığının kontrol edildiğini söyleyerek, ‘’ Bazı gazetelerin haber sitelerinde, Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde yatan bir vatandaşımızın  Corona Virüsü taşıdığı yönünde haberler çıktı. Şu an için böyle bir durum söz konusu değil.’’ dedi.

HASTANEMİZ HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

Yurt dışından gelerek, ülkeye giriş yapan herkesin sağlık kontrolünden geçirildiğini, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan giriş yapan bir vatandaşımızda da kontroller sırasında yüksek ateş tespit edildiğini ifade eden Dr. İlhan Kadıoğlu, ‘’ Yüksek ateş teşhisi nedeniyle Fatih Devlet Hastanesi’ne getirilen bu vatandaşımızdan kan örnekleri alınarak tahliller için laboratuara gönderildi. Vatandaşımız ise sonuçlar gelene kadar tedbir amaçlı olarak hastanenin Enfeksiyon Servisi’ne yatırıldı. Haberlerde anlatıldığı gibi hiç bir servisimiz kapatılmamış olup normal hizmetlerine devam etmektedir. Ateşten kaynaklı bir çok hastalık mevcuttur.Her ateşi olan hastada da Corona virüsü var denilemez.Tahliller yapılır ve çıkan sonuca göre hastalık belli olur.Laboratuardan kesin sonuçlar gelmeden bu vatandaşımızda ‘ Corona Virüsü var ‘ diyemeyiz. ‘’şeklinde konuştu.
Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, laboratuara giden tahlillerin 12 ile 48 saat arasında sonuçlandığını söyleyerek, Fatih Devlet Hastanesi’ne Yüksek Ateş teşhisi ile yatırılan hastanın tahlil sonucunun büyük ihtimalle yarın sonuçlanacağını belirterek, ‘’ Tahlil sonuçları geldiğinde hastanın durumunu öğreneceğiz, şu an için bu hastamızın Corona Virüsü kaptığını söylemek doğru olmaz’’ dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178