banner166

KOLTUK ALTI TERLEMESİNE CERRAHİ ÇÖZÜM

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehlika İşcan koltuk altı terlemesinde cerrahi operasyon ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

KOLTUK ALTI TERLEMESİNE CERRAHİ ÇÖZÜM
banner158
banner174
 

Terleme vücudun ısı dengesini sağlamada önemli bir fizyolojik mekanizmadır. Ancak doğal terleme dışında vücudun bir bölgesinin ya da tümünün aşırı terlemesine HİPERHİDROZİS denir. Bu durum bireyi sosyal hayatta zor durumda bırakabilir ve hayat kalitesini olumsuz etkileyebilir. Aşırı el  (palmar) ve koltuk altı (aksillar) terlemesi için en etkili ve kalıcı çözüm cerrahi (Videotorakoskopik Sempatektomi) seçenektir. Ameliyat kararı verilmeden önce hastalara ayırıcı tanı için özellikle endokrinolojik ve gerekli görülen diğer muayeneleri yapılır. Başka bir hastalığa bağlı olmadığı ortaya konulan aşırı el ve koltuk altı terlemesi olan hastalarımızda en etkin tedavi olan cerrahi seçenek uygulanabilir. 

VİDEOTORAKOSKOPİK SEMPATEKTOMİ ameliyatı; aşırı el ve koltuk altı terlemesi (hiperhidroz) için başarısı yüksek her iki koltuk altı kıl çizgisinden  0,5-1 cm uzunluğunda tek kesi ile yapılan KAPALI ve kısa süreli (yaklaşık 30 dk) bir cerrahi tedavi seçeneğidir. Genellikle hastalar aynı gün taburcu edilerek sosyal hayatlarına dönmektedir. 

Videotorakoskopik sempatektomi operasyonu  Gebze Fatih Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinde Op. Dr. Mehlika İşcan tarafından başarılı şekilde uygulanmaktadır. Bugün de koltuk altı terlemesi şikayeti nedeniyle videotorakoskopik sempatektomi operasyonu yapılan bir hastamız şifa ile taburcu edildi. Ayrıntılı bilgi ve muayene için Göğüs Cerrahisi Polikliniğine randevu alabilirsiniz. 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2019, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER