banner166

Oruç Tutan Epilepsi Hastaları Dikkat!

Epilepsi nöbetlerini etkileyen en önemli faktörlerden birinin açlık ve uykusuzluk olduğunu belirten uzmanlar, hastaların oruç tutmadan önce mutlaka doktorlarına danışması gerektiğini vurguluyor.

Oruç Tutan Epilepsi Hastaları Dikkat!
banner158
banner174

 Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi ile uzun süren açlık ve susuzluk süresi, oruç tutmak isteyen hastaların son derece dikkatli olmasını gerektiriyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, uzun süren açlık nedeniyle epilepsi hastalarının oruç tutmalarının bazı sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Sık nöbet geçiren kişilerin tedavi olması gerekiyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, “Epilepsi nöbeti, beyin hücrelerinin istem dışı anormal şekilde elektriksel boşalımları sonucunda oluşmaktadır. Kişi sık epilepsi nöbeti geçirirse artık epilepsi hastasıdır ve tedaviye gerek duymaktadır” uyarısında bulundu.

Uzun günler nöbete yol açabilir

Epilepsi hastalarının aç ve uykusuz kalmasının nöbetlerini tetikleyebileceğini belirten Uzm. Dr. Celal Şalçini, “Epilepsi nöbetlerini uykusuzluk, açlık, öncelikle nezle grip ilaçları ve benzer ilaçlar, patlayıcı ışıklar tetikleyebilir. Ayrıca ilaçları düzensiz kullanmak da epilepsi nöbetlerini tekrar canlandırabilir. Mevsim dolayısıyla sahur ve iftar arasının uzun olması nedeniyle günün belli saatlerinde kandaki ilaç seviyeleri çok düşmekte ve hastalar nöbet geçirebilmektedir” diye konuştu.

Oruç tutmak için mutlaka doktorunuza başvurun

Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, “Tüm bu nedenlerden dolayı epilepsi hastalarının oruç tutmamalarını veya karar vermeden önce en azından doktorlarından bilgi alınmasını önermekteyiz” diyerek hastaların mutlaka doktorlarına başvurması gerektiğinin önemine değindi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2018, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER