banner166

PROF. DR. CANAN KARATAY GEBZEDEN UYARDI

Türkiye’de kalp ve iç hastalıklar denildiğinde akla gelen ilk isim olan Prof. Dr. Canan Karatay “Gerçek Tıbbın 10 Şifresi” konulu konferansıyla Gebzelilerle buluştu.

PROF. DR. CANAN KARATAY GEBZEDEN UYARDI
banner158
banner174
 Gebze Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri birbirinden farklı konu ve konuklarıyla Gebzelilerle buluşmaya devam ediyor. Gebzelilerin yakından takip ettiği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Gebzelilerle Gebze Kültür Merkezinde bir araya geldi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konferansta, Prof. Dr. Karatay şeker ve unun insan üzerindeki zararlarını çarpıcı şekilde ortaya koydu. Konferans boyunca pür dikkat dinlenen Karatay, çoğu hastalığın sebebinin un ve şeker olduğunu vurguladı ve insanları sağlıksız beslenmekten uzak durmaları konusunda uyardı. Tüm hastalıkların önlenebileceğini ifade eden Karatay ayrıca televizyonlarda mucize diye satılan çoğu bitkinin aldatmaca ve dolandırıcılıktan başka bir şey olmadığını da sözlerine ekledi.


VÜCUDUNUZU DİNLEYİN

Prof. Dr. Karatay, “Vücudumuz bizlere sürekli mesajlar verir. Bu nedenle vücudunuzu dinleyin. Eğer siz bu mesajları anlar ve ona göre hareket ederseniz, mucizelere ihtiyacınız olmaz. Şekerin uzun zamandan beri sağlık problemi olduğu biliniyor hatta saf, beyaz ve öldürücü olarak tanımlanır. Şeker ve un; insülini yükseltir ve vücudun trigliserid üretmesine sebebiyet verir. Bunlar da bu zararlı ürünlerin bedenimizde yağ depolamasına sebep olur. Genetik olarak bilinen birçok hastalığın sebebi şeker ve undur çünkü bir hastalığın genetik halini alabilmesi için 100 yılı aşkın süre geçmesi gerekir ama araştırmalara bakın obezite, şeker ve kanser gibi hastalıklar adeta virüs gibi yayılmakta. Tek sebebi de beslenme alışkanlıklarımız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER