banner166

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

ABD Senatosunun sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul etme kararının ardından Türkiye'den üst düzey tepkiler gelmişti.Skandal kararın ardından ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı
banner158
banner174
 
ABD Büyükelçisi Satterfield, ABD Senatosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili aldığı karara karşı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
"BU, TARİHİ YALANLARLA YENİDEN YAZMA ÇABASIDIR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:

"ABD Senatosu sözde soykırım tasarısı kararıyla tarihi yalanlar ile yeniden yazma çabası içine girmiştir. Oysa tarihin gerçek tanıkları senato ya da meclis kararları değil, tarih arşivleridir. Tarihi meseleleri siyasi alana çekmeye çalışanlara arşivleri işaret ediyoruz, tüm arşivlerimiz bilim insanlarına ve tarihçilere açıktır. ABD senatosunun bu kararını kınıyor ve reddediyoruz."

"ARŞİVLERİ AÇIN"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar:

"Bu tarihi konuda siyasilerin karar alması veya birtakım iddialarda bulunması son derece temelsizdir. Arşivlere bakın, tarihi tertemiz bu milletin hiçbir şekilde böyle bir şeyle ilgisinin bulunmadığını herkes görecektir."

"EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUZ"

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik:

"ABD Senatosu'nun 1915 yılında Osmanlı devletinde yaşanan olaylar hakkında asılsız iddiaları esas alan ve Türk-Amerikan ilişkilerinin iklimini zehirleyen kararını hiçbir suretle kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz"

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER