Ahmet Davutoğlu veda etti

Ahmet Davutoğlu veda etti

 Ahmet Davutoğlu veda etti
banner158
banner174
AK Parti’de bugün yapılacak olağanüstü kongrede Binali Yıldırım tek aday olarak gösterilecek. Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede Yıldırım, partinin 3. genel başkanı olacak. Sabahın erken saatlerinden itibaren Arena Spor Salonu’nun önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Genel Başkan adayı, Binali Yıldırım salona eşi Semiha Yıldırım ile birlikte geldi. Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, partililere kırmızı karanfiller dağıtarak, partilileri selamladı. Yıldırım, Başbakan Davutoğlu'nu kapıda karşıladı. Davutoğlu'nun kongredeki konuşmasında vefa vurgusu öne çıktı.

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'n tribünleri erken saatlerde dolmaya başladı. 

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.
Sabahın erken saatlerinden itibaren kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'na gelmeye başlayan partililer tribünleri doldurdu.
Salona ilk Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım parti yönetimi ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu spor salonunun girişinde karşıladı.

"Davutoğlu'nun vefa konuşması"
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu kongrede veda konuşmasını yaptı. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
Vefa üzerine omuzumuzdaki emaneti büyük bir sorumlulukla yüklendik bu süreçte AK Parti teşkilatı altındaki herkesin birlik ve beraberliğini hep birlikte koruduk. Milletimizin 7 Haziran'da verdiği mesajı aldık ve gereğini yerine getirdik 1 Kasım seçimlerine ülkemizi götürdük. Partimizi yeniden iktidara taşıdık. Seçimden önce milletimize verdiğimiz sözleri tutarak sizlerin başını dik tutmak için üç ay gibi kısa bir sürede bütün vaatleri yerine getirdik. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı projeleri sonuçlandırdık. Cumhuriyet döneminin en kapsamlı terör tehdidiyle karşı karşıya kaldık. Başarılı bir mücadele verdik. Ülkemizin her dağı her sokağı teröristlerden temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu dönemde Türkiye bölgesinde devam eden yangınalar rağmen istikrarını korudu. Aşkla heyecanla ülkemizi baştanbaşa mahmur etme çabası içerisinde olduk. 81 ilimizin tamamına gittik. Rabbime hamt ediyorum verdiğimiz her sözü tuttuk. Her ne yaptıysak sizlerle birlikte yaptık. Huzurlarınıza teşkilatımıza hareketimizin her bir ferdine teşekkür ediyoruz.
"Veda değil vefa"
2. Olağanüstü Kongre'nin de bir vefa kongresi olmasını diliyorum. Biz ahde vefayı her şeyin üzerinde tuttuk. Makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz kardeşlerim ama ahdimize, ilkelerimize, davamıza asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz, asla bırakmayız. Biz geçici gündemlerin değil kalıcı erdemlerin peşindeyiz. Ne yoldan saparız ne yoldaki tuzaklara düşeriz ne de ufkumuzu, davamızı, aşkımızı, sevdamızı unuturuz.
Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz ama bu hareketin vazgeçmediği, vazgeçmeyeceği değerleri ve ilkeleri vardır. AK Parti, asla bir hicvin, bir kliğin, bir zümrenin partisi olmamıştır, olmayacaktır. AK Parti bütün milletimizin, bütün Türkiye'nin partisi olmuştur, öyle olmaya da devam edecektir.
6 ana ilke
AK Parti'yi bir millet hareketi yapan da bu dava şuuurudur. Partimizin riayet ettiği 6 ana ilkeyi hatırlatmak istiyorum:
AK Parti'nin birinci ilkesi insan onurunu korumaktır. Vicdan hakkaniyetinden şaşmayacağınıza inanıyorum. İstiklal ve istikbal davamıza sahip çıkmalıyız. AK Parti tarihi kader birliği içinde olan ortak milletimizin ürünüdür. Esas olan millet vicdanı ile ortak aklın birleşmesidir. Adalet dördüncü temel ilkemizdir. Adalet ilkesi vicdanla tutulur ve hiçbir hak yerde kalmaz. Yeni anayasa önümüzdeki dönemde tamamlanacak ve milletimiz özgürlükçü bir anayasaya kavuşacaktır. Son ilkemiz, bütün insanlığa merhametle yaklaşmaktır.
Salonda büyük coşku
Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salona giren Başbakan Ahmet Davutoğlu, partililer tarafından büyük bir coşku içinde karşılandı. Davutoğlu, salonda hazırlanan platformda eşi Sare Davutoğlu ile birlikte büyük bir coşku içinde partilileri selamlayarak karanfil dağıttı.
Yıldırım partilileri selamladı
AK Parti'nin Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, salona girişinde partililerle tokalaştı. Yıldırım, salona eşi Semiha Yıldırım ile birlikte geldi. Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, partililere kırmızı karanfiller dağıtarak, partilileri selamladı. Yıldırım, ayrıca kendisini platformda bekleyen partililerle özçekim yaptı.
Partililer, Binali Yıldırım yazılı kutuların içindeki kirazları partililere dağıttı. Yıldırım, Dombra şarkısının çaldığı esnada partililere eşlik etti. Partililer, Yıldırım'ı coşkuyla karşıladı. Yıldırım, sahnede torunlarıyla birlikte yürüyerek partilileri selamladı.
Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu salona geldi.
Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu salona geldi.
AK Parti Gençlik Kolları tarafından hazırlanan koreografinin sunumu yapıldı. Koreografide, filelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Davutoğlu ve Binali Yıldırım'ın fotoğrafları büyük fotoğrafları resmedildi ve partililer tarafından salonda bu fotoğraflar açıldı. Bu sırada, tribünlerden 'Kutlu Yürüyüşe Devam' yazılı pankart da açıldı. Erdoğan, kongreye mesaj gönderdi, Erdoğan'ın mesajı partililer tarafından ayakta dinlendi.
Erdoğan'ın mesajı ayakta dinlendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında, "Sayın Divan, AK Parti'nin Sayın Genel başkanı, yurt içinden ve yurtdışından kongreye katılan kıymetli misafirler, siyasi hayatım boyunca birlikte yol yürüdüğüm, mücadele ettiğim, başarılara birlikte imza attığım kıymetli kardeşlerim, sevgili gençler, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla, muhabbetle, hasretle selamlıyorum. Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir ama sizlerle gönül bağım hiçbir zaman kesilmedi, hiçbir zaman da kesilmeyecek. Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları çerçevesinde, Cumhurbaşkanı ile siyasi kadro arasındaki iklimi olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum. Yakın siyasi tarihimizin, demokratik olgunluklarından biri olarak değerlendirildiği AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nin başarılı geçmesini diliyorum. AK Parti kadrolarının teveccühü ile seçilecek yeni genel başkanı, ve sorumluluk üstlenecek arkadaşlarımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Bu kongreyi, güven e motivasyon tazelenmesi olarak görüyorum"
Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: "AK Parti için bu kongreyi hizmet yarışında bir devir teslim anı, güç ve motivasyon tazelenmesi olarak görüyorum. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, yeni anayasa hazırlıklarının tamamlanması, bölgesel ve küresel düzeyde yaşanan krizlerin aşılması konusunda bu kongrede seçilecek genel başkan ve parti yönetimine çok önemli görevler düşüyor. 27 Ağustos 2014 tarihinde genel başkanlık görevini kendisine devrettiğim Ahmet Davutoğlu'na geçtiğimiz 21 aylık dönemde partide ve hükümette yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Kongre salonunda bulunan delegelere ve misafirlere salamlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet idraki içinde tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize şifalar diliyorum. Sağlıcakla kalın."
Kongreye, mesaj gönderen bir başka isim de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu.
Bin 470 delege oy kullanacak
Kongrede, Divan Başkanlığı'nı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ üstlenecek. Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tek aday gösterilecek. AK Parti'nin 3. genel başkanı olacak Yıldırım'a görevi devredecek
Şehit ve gazi derneklerinden Alevi ve Roman temsilcilerine, iş dünyasından sendika ve siyasi partilerin temsilcilerine kadar 6 bin kişinin davet edildi. Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç siyasi partilere gönderildi. Zaman darlığı nedeniyle yurt dışından herhangi bir misafir davet edilmedi.
Genel Başkan adayı, Binali Yıldırım partilileri selamladı. 
Genel Başkan adayı, Binali Yıldırım partilileri selamladı.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi. Yaklaşık 50 bin teşkilat üyesinin de kongreye katılması bekleniyor.
AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'na vatandaşlar gelmeye başladı.
AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'na vatandaşlar gelmeye başladı.
Yıldırım 3. genel başkan olacak
Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak ve daha sonra seçimlere geçilecek. Genel başkan adayı ve partinin diğer yönetim organları olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın, saat 16.00 sularında tamamlanması planlanıyor.
Kongrede, parti kademelerinde görev yapan yönetici pozisyonundaki 800'e yakın kişiyle gerçekleştirilen istişare sonucunda teşkilat tarafından tek aday gösterilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın, 27 Ağustos 2014'ten bu yana, 20 ay 25 gündür AK Parti Genel Başkanlığını sürdüren Davutoğlu'ndan görevi devralması ve AK Parti'nin 3. genel başkanı olması bekleniyor.
Dört kurulda değişim
Kongrede önce genel başkanlık, ardından da dört kurul için oylama yapılacak. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun(MKYK) 50 asıl ve 25 yedek üyesi yeniden seçilecek. Merkez Disiplin Kurulu, Demokrasi ve Hakem Kurulu ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nun üyeleri de yeniden belirlenecek.
Kongrenin ardından hükümet takvimi işleyecek 
Kongrenin ardından hükümet takvimi işleyecek
Meclis'te, bu hafta 65. Hükümet'e ilişkin takvim işleyecek. AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nin ardından Meclis'te, 65. Hükümet'in kurulmasına ilişkin takvim işlemeye başlayacak. Hazırlanan takvime göre, 65. Hükümet'in programı 24 Mayıs Salı günü TBMM Genel Kurulunda okunacak. Programın okunmasından iki tam gün sonra üzerinde görüşmeler yapılacak. Buna göre, 65. Hükümet'in programı üzerindeki siyasi parti grupları, 27 Mayıs Cuma günü görüşlerini ifade edecek. 65. Hükümet için güvenoylaması, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak. Meclis, bu hafta 65. Hükümet'in kuruluş takvimi dışında başka işleri görüşmeyecek. Siyasi parti grup toplantıları 24 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek. AK Parti'nin iki hafta ara verdiği grup toplantısının bu hafta salı günü yapılması bekleniyor. Komisyonlar Meclisteki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek. KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon, 25 Mayıs Çarşamba günü yapacağı toplantıda Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 26 Mayıs Perşembe günü ise Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ile İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı hesaplarını inceleyecek. Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, 25 Mayıs Çarşamba günü yapacağı toplantıda, akademisyenleri dinlemeye devam edecek.

Erdoğan coşkusu ve dikat çeken pankart
Salonu dolduran herkes Recep Tayyip Erdoğan şarkısını coşkuyla ayakta söyledi.
Arena Spor Salonu'na partide genel başkanlık yapmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 3. genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafları ile kongrenin ana teması olan "Kutlu yürüyüşe devam" ve "Durmadan 100 yıla", "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazılı pankartlar asıldı.
Salonda “Erzincan'a Can, Türkiye'ye Heyecan Geldi" pankartı dikkat çekti.

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre'sinin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'na vatandaşlar gelmeye başladı. Salonda kongre için son hazırlıklar yapıldı.
Güvenlik önlemleri
Kongre nedeniyle trafiğe kapatılan yollar kongrenin bitimine kadar kapalı olacak. Ankara Tren Garı'nın ana girişi de güvenlik önlemleri çerçevesinde kapatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ana giriş kapısının kongre bitiş saatine kadar kapalı olacağı ve girişlerin Celal Bayar Bulvarı tarafından yapılacağı bildirildi.
Ankara Arena Spor Salonu alanına giriş yapmak isteyen kolunda alçı olan bir vatandaşın detaylı üst araması yapıldı. Kolundaki alçı detaylı olarak kontrol edilen vatandaş daha sonra alana alındı. Ayrıca, polis kontrol noktalarında, giriş yapan her vatandaş kamera ile kayıt altına alındı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER