AK Partili seçmen diyor ki! Erdoğan tamam, sorun partide!

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu bazı büyükşehirleri kaybeden AK Parti’de parti içi değerlendirmeler yapılmaya başlandı. 

AK Partili seçmen diyor ki! Erdoğan tamam, sorun partide!
banner158
banner174
 31 Mart yerel seçimlerinden birinci parti çıkmasına karşın aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu bazı büyükşehirleri kaybeden AK Parti’de, bu kayıpların nedenleri üzerinde değerlendirmeler yapılmaya başlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim akşamı balkon konuşmasında ifade ettiği gibi eksiklikler “millette değil partide” aranacak. Tespit edilen eksikleri telafi edecek çalışmalara da hemen başlanacak.AK Parti’de seçim sonrası parti kurulları henüz toplanmadı ama parti yöneticileri sonuçlarla ilgili kendi aralarında ilk değerlendirmeleri yapmaya başladı. Yapılan değerlendirmelerde seçim kampanyasının dili de, ittifakla seçime gitmenin ne kadar yerinde olduğu da, aday tercihlerindeki yanlışlıklar da konuşuluyor. Üzerinde en çok durulan konulardan biri de AK Parti tabanı ile yönetimi arasında kopan bağ ve bu bağın yeniden nasıl güçlendirileceği. Seçim sonuçlarıyla ilgili sıklıkla dile getirilen bir başka konu da AK Parti’nin sandıklara geçmiş seçimlerde olduğu gibi yeterince sahip çıkmadığı yönünde.

'AK PARTİ SEÇMENİNİN ERDOĞAN'LA SORUNU YOK, PARTİYLE VAR'

AK Parti’de üst düzey bir yöneticinin değerlendirmesi ise daha farklı oldu. Seçmenin tüm partilere “yürüttüğünüz siyasetten memnun değilim” mesajı verdiğini söyleyen yöneticiye göre tüm partilerin de halkın bu genel hoşnutsuzluğunu iyi değerlendirmesi gerekiyor. AK Parti için seçmenin, 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yoluna devam et, seninle ilgili sorunum yok ama partiyle ilgili problemim var. Bu problemler çok fazla değil ama kendini toparlamazsan daha ağır sonuçları olur' mesajı verdiğini söyleyen yönetici, AK Parti'nin de bu mesajı en iyi değerlendirecek siyasi parti olduğunu söyledi.Seçimden çıkan sonucun çok kıymetli bir başka tarafı olduğunu söyleyen deneyimli siyasetçi, “Eğer biz hiçbir kayıp duygusu yaşamadan, daha önceki bir çok seçimde olduğu gibi bir zafer duygusu ile bu seçimden çıksaydık Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023 Türkiye’si hedeflerimiz bizim için daha riskli hale gelirdi. Ama bu sonuçlarla o riskin azaldığını düşünüyorum” dedi.'Bir musibet bin nasihatten iyidir' atasözünü hatırlatan yönetici, oy düşüşü ve il kayıplarının partideki eksikliklerin görülüp bunların giderilmesine büyük katkı yapacağını, bu anlamda önemli değişimlerin önünü açabileceğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2019, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178