banner166

Akşener: HSYK'ya Şikayet Edeceğiz

Akşener: HSYK'ya Şikayet Edeceğiz

 Akşener: HSYK'ya Şikayet Edeceğiz
banner158
banner174
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Antalya'nın Gazipaşa ve Alanya ilçelerini ziyaretinde kongre süreciyle ilgili mahkemenin verdiği kararı eleştirdi. Akşener, "Bu önüne gelenin, bu ilçelerden karar alınıyor olması, kamu düzenini bozacak bir kavram ortaya çıkaracağı için bu sebeple 'hukuksuz iş yapan 2 hakimin HSYK'ya şikayet edilmesi gerekiyor' dediler. Biz de şikayet edeceğiz" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, toplantı ve mitinglere katılmak üzere Antalya'ya geldi. Gazipaşa- Alanya Havalimanı'nda karşılanan Meral Akşener, araç konvoyu eşliğinde Gazipaşa'ya geldi. Gazipaşa Meydanı'nda kalabalık bir grup tarafından karşılanan Meral Akşener, MHP İlçe Başkanı Mehmet Yüksel'i ziyaret etti, ardından da meydanda toplanan yaklaşık 500 kişiye konuşma yaptı.

'MİLLETİMİZİN İRADESİNİ KIRAMAYACAKSINIZ'
Engellenemeyecek bir yürüyüşün parçası olduğunu söyleyen Meral Akşener, "Elindeki gücü kaybetmekten korkanlar, ne yaparsanız yapın bu milletin yürüyüşüne, milli iradenin yürüyüşüne engel olamayacaksınız. Hangi güçlüğü çıkarırsanız çıkarın, hangi tehdidi yaparsanız yapın, hangi iftirayı atarsanız atın milletimizin iradesini kıramayacaksınız, bizleri korkutamayacaksınız" dedi.


'İRADEDEN KAÇAMAYACAKSINIZ'
MHP genel merkezinde 1 Kasım seçim sonuçlarının tartışılması gerektiğini anlatan Meral Akşener, "Hadi gelin bunu tartışmamız lazım. 'Meşveret bizim töremizdir nerede hata yaptık?' talebine kulaklarını tıkayanların bugün itibariyle anlamak zorunda kaldıkları o değişimin iradesi buradadır. Bu iradeden kaçamayacaksınız. Odalarında oturup, kapılarını kapatıp sandalyelerinden kalkmayanlar o koltuktan, odalardan kalkın. Çıkın dışarı ayakkabı eskitmeye başlayın. Siz eskitmezseniz, millet sizi eskitir. Milletin sesine kulak vermezseniz, ülkücünün sesine kulak vermezseniz ne yaparsanız yapın, 15 Mayıs'ta o kongre olacak inşallah" diye konuştu.


'ROMA'YI DA BEN YAKTIM'
Gazipaşa'daki konuşmasının ardından konvoy eşliğinde Konaklı Mahallesi'ndeki Arancia Otel'e gelen Meral Akşener, 'Taşmetrese Mezunları' ile bir araya geldi. Burada kürsüye davet edilen Meral Akşener, şunları söyledi:

"Doğu ve Güneydoğu illerinde terörle mücadele eden asker, polis, jandarma ve korucular hukuki olarak boştalar, yarın devranı döndürdüğünüzde bu arkadaşlarımızın başı belaya girer. Yarın bunlar 'asit kuyularına terörist attınız' denilip suçlanır. Önceleri genel merkezimizi çok savunan sosyal medyadaki kardeşler, beni faili meçhullerin yapılmasından suçladı. İlginç. Sonra bu malum medyaya servis edildi. Ben de Balıkesir'de bu ahmak sürüsünün, yani bu havuz, yandaş, candaş medyanın yazar, çizerinden bahsediyorum. Bakıyorum bir taraftan en büyük milliyetçilik yapılıyor, bir taraftan 'terör mücadelesi yapıyoruz' diyerek asılıp kesiliyor, hakikaten bunların arkasında duracaklar mı diye bir teste tabi tuttum. Terör mücadelesi yapan kardeşlerimizin hemen bir hukuk zırhına alınmasının ne kadar önemli ve elzem olduğunu bu davranışlarımız ortaya koyuyor. Beni faili meçhullerin mensubu, müsebbibi sayıyorlar. 'Tamam kardeşim' dedim. 'Sorumluluğu alıyorum. 8 ay bakanlık yapmış bir şahıs olarak sorumluluğu alıyorum' dedim. Bu bir göndermeydi. Bu yolda Meral Akşener'i ekarte etmek için havuz medyası şu manşetle çıktı; 'Meral Akşener'den korkunç itiraf.' Bugün bu iktidarı yönetenlerin kesinlikle terörle mücadeleyle ilgili akıllarında bir fikir, inanç söz konusu değil. Şimdi daha büyük bir itirafta bulunuyorum. Roma'yı da ben yaktım." 


'BU SORUNUN CEVABINI VERMEK ZORUNDASINIZ
'Doğu'da görev yapan kolluk kuvvetlerinin hukuki olarak koruma altına alınması konusunun takipçisi olacağını belirten Akşener, "Daha vahim olanı sayın genel başkanımız 'Taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın' konuşması yaptı. 2-3 gün sonra Meral Akşener sosyal medyada başka bir şeyle daha suçlandı. İki soru sormak istiyorum. Birincisi 17- 25 Aralık, ey genel merkezimiz, sayın genel başkan. 17- 25 Aralık sizce bir hırsızlık ve yolsuzluk soruşturması mıdır? Reise yapılmış bir komplo ve darbe midir? Çünkü bu sorunun cevabını vermek zorundasınız. Neden mi? Çünkü siz 17- 25 Aralık'ı hırsızlık ve yolsuzluk dediğiniz için bu kardeşiniz her grup toplantınızda söylediğiniz sözleri aldı, konuştu ve bir kadının uğrayabileceği en ağır iftiraya uğradı. Mahkemeye verdi. Mahkemedeki sanıklar diyor ki '17- 25 Aralık ile ilgili Erzincan ve Büyükçekmece'de yaptığı konuşma reise hakarettir. Kızdık, onun için dedik' dediler. Bugün bundan vazgeçmişseniz cevabını vereceksiniz" diye konuştu.


KONGRE SÜRECİNE İLİŞKİN MAHKEME KARARI
Mahkemeye taşınan kongre sürecini de değerlendiren Meral Akşener, şunları söyledi:

"15 Mayıs'ta çağrı heyeti kongrenin olmasıyla ilgili bir çağrı yaptı. Mahkeme 3 kişilik bir çağrı heyeti atadı. Bu arada Tosya ve Germenek'ten Asliye Hukuk mahkemelerinden 2 hakimden, birinden iptal, birinden de tehiri icra kararları alındı. Bu kararları henüz görmedik fakat hukukçularla yaptığımız toplantılarda ortak görüş şudur; verilen bu karar, Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararla mukayese edildiğinde yok hükmündedir. Bu önüne gelenin, bu ilçelerden karar alınıyor olması, kamu düzenini bozacak bir kavram ortaya çıkaracağı için bu sebeple 'hukuksuz iş yapan 2 hakimin HSYK'ya şikayet edilmesi gerekiyor' dediler. Biz de şikayet edeceğiz. Aldığımız bilgiler ışığında 15 Mayıs'ta bu bir tüzük kongresidir ve bu yapılacak. Kongrede delegeler düşünüp taşınacak bir karar verecekler ve ben o karara sonsuz saygı duyacağım."


SERİK'TE COŞKULU KARŞILAMA
Alanya'dan ayrılıp Antalya'ya gidişinde Serik İlçesi girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Meral Akşener, konvoy eşliğinde Çınaraltı Meydanı'na geldi. Burada yaklaşık 5 bin kişi Meral Akşener'i karşılarken, Serik Belediyesi eski Başkanı MHP'li Mehmet Habalı ile mevcut MHP'li belediye meclis üyeleri Ergüven Yılmaz, Cengiz Büyükgebiz, Mustafa Alkan ve Mahmut Erdem de aralarında yer aldı. 'Başbakan Meral Akşener Yörük Ali Paşa Neredeyse Serik Yörükleri Orada' ve 'Meral Aba Serik İlçemize Hoş Geldiniz' yazılı pankartlarla karşılanan Meral Akşener, kısa bir teşekkür konuşmasının ardından yoluna devam etti.


AKŞENER'İN GEÇECEĞİ GÜZERGAHTA ŞÜPHELİ PAKET PANİĞİ
Serik'ten ayrıldıktan sonra Konyaaltı İlçesi'ndeki miting alanına giden MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in geçeceği güzergaha bırakılan poşet, paniğe yol açtı. Akşener'in konvoyunun geçiş yapacağı Gazi Bulvarı Asayiş Kavşağı'ndaki poşeti incelemek için bomba imha ekipleri çağrıldı. Tedbir amaçlı Akşener'in geçiş güzergahı Sakarya Bulvarı olarak değiştirildi. Polis ekipleri bu doğrultuda güvenlik önlemi aldı. Bu süre içinde uzman ekip tarafından incelenen poşetten, çöp çıktı. Bunun üzerine Meral Akşener'in geçiş güzergahı tekrar Gazi Bulvarı olarak değiştirildi.


KAYNAK:Haberiniz.com

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 21:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER