Akşener:Görevimiz Memlekete Savaş açanlara DUR demek

Akşener:Görevimiz Memlekete Savaş açanlara DUR demek

 Akşener:Görevimiz Memlekete Savaş açanlara DUR demek
banner158
banner174

Dostlar buluşması etkinliğinin ardından partiden ihraç konusuyla alakalı kısa bir değerlendirmede bulunan Meral Akşener, “ Partiden ihraç sürecinde ve devamında Kocaeli’den gösterilen desteğin azalması gibi bir durum söz konusu değil. Bu süreçle alakalı pek konuşmak istemiyorum. İhraç konusunda hakkımı hukuki yollara başvurarak arıyorum” dedi

Meral Akşener Başiskele’de bulunan Wellborn Otel’de gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dostlar Buluşması etkinliğine katıldı. Etkinliğin organizatörlüğünü aynı zamanda programın moderatörlüğünü de yapan Mehmet Avcı ile Nazife Kandemir, Nuray Savcı, Ebru Bakkalcı Bağdat, Hülya Avcı yaptı. Etkinlik öncesi masalara Türk bayrakları ve rozetler bırakıldı. Masalara ayrıca programda herhangi bir provokasyon yapılmaması yönünde katılımcıları uyarmak amacıyla not kağıtlarının da bırakıldığı görüldü.

TÜRKİYE’DE İLK DEFA YAPILAN BİR TOPLANTI

Dostlar buluşması etkinliği şehitlere yapılan dua ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Etkinliğin organizatörlüğünü ve moderatörlüğünü yapan Mehmet Avcı, böyle bir toplantının Türkiye genelinde ilk defa gerçekleştirildiğini vurgulayarak,” Bu toplantımızın hiçbir siyasi amacı yoktur. MHP ile hiçbir alakası olamayan, muhaliflikle de hiçbir alakası olmayan vatansever dost bildiğimiz insanları 15 Temmuz’dan sonra FETOŞ’un verdiği zarardan dolayı şehitlerimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize sahip çıkmak adına bu toplantıyı yapıyoruz. Meral Akşener’i tamamen tarihçi kimliğinden ötürü davet ettik. Bu etkinliğimizin finansmanı da vatansever birkaç kişinin gönüllü olarak yapmış olduğu girişimle yapılmıştır. Emniyet güçlerimizle görüşüldü. Toplantının nezih bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

2

AKŞENER: CUMHURİYETİN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ

Etkinlikte konuşan Meral Akşener,” Bugün burası bir siyasi hareketin muhalefet hareketinin oluşturduğu bir toplantı değildir. Bu şehirde doğmuş birisi olarak kimseden izin alacak da değilim. Emniyetin ne yapacaksınız sorusuna verilen cevap şu: Cumhuriyetimizin doğum gününü kutlayacağız. Ben sadece siyasetçi değilim. Koü’de Mühendislik fakültesinde İnkilap Tarihi anlatmış bir hocayım. Bu nedenle bugün Cumhuriyeti anlatmak adına sizlerle birlikteyiz. Sizler dar manada Ülkücü geniş manada Türk Milliyetçisisiniz. Biz bu Cumhuriyetin kurucu iradesi olduğuna inandık hep. Sahip çıkmak, korumak kollamak öncelikle bizim işimizdir. Onun için biz buradayız.

“HADİ ORADAN”

Ben Rumeli göçmüş bir ailenin çocuğuyum. İzmit’in şeriye sicillerini doktora olarak çalıştım. Şimdi İstiklal Savaşının doğru dürüst yapılmadığını söyleyenlere, Bir grup Fransız subay eski bir hamamın içinden bağıran kadın sesleri duyar, açılır ve gördüğü manzaranın etkisiyle dehşetle vahşet vahşet diye bağıra bağıra koşarak gemisine gider. Hiçbir şey olmamıştır diyenlere duyurulur.Yan yana oturduğu komşusu tarafından kız çocuklarının, eşinin tecavüze uğradığı, erkeklerin öldürüldükleri bir Kocaeli’den bahsediyorum. Diyorlar ya İstiklal Savaşı yok diyorlar. Hadi oradan.

5

“15 TEMMUZ BU MİLLETİN AYAĞA KALKIŞIDIR”

Türkiye bir İstiklal Savaşı vermiştir. O savaşın 2 yılı Atatürk ve arkadaşları Türk Milletinin gücünün ortaya çıkması için çalıştı. Her erkekten 87’si şehittir gazidir bu İstiklal Savaşı’nda. Osmanlı’da yetişen insanlardır Cumhuriyeti kuranlar. Bu gerçekleri görmek istemeyen bazı tarihçi adını kullanan şahıslar var. Osmanlı ve Cumhuriyet bir birlerinin devamıdır. Para peşin kırmızı meşin ruh halinden bu ülkenin kurtarılması Türk Milliyetçilerinin elindedir. 15 Temmuz bu milletin ayağa kalkışıdır. Şehadet ve gazilik makamına talip olma halidir. Bu millet zora düştüğünde nasıl ayağa kalktığını gördük. Bunu 1919 sonrasında da gördük.

6

“CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”

Cumhuriyet kurulduğu zaman, laik, demokratik, hukuk devleti olması yönünde karar alınır. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Fakir çocukları bedava okuturlar. Eğer Cumhuriyet başarılamamış olsaydı, ben İzmit’in Gündoğdu köyünde doğmuş bir kadın olarak bir tarih hocası olarak bu toplantıya katılmıyor olacaktım. Aynı şekilde bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı bugün ki sıfatlarında olamayacaktı. Cumhuriyet demek demokrasidir. Demokrasi sınıflar arasındaki en büyük geçirgenliği olan yapıdır demiştim. Demokrasimizin kurul ve kurallarıyla ilgili eksikliklerimiz vardır. Milliyetçilikle demokrasi ikiz kardeştir.

“LAİKLİK HUKUK KURALIDIR”

Bizim en önemli sorunumuz laiklik üzerinden olmuştur. Laikliği din adamları, siyasetçiler tarif etmiştir. Laiklik aslında bir hukuk kuralıdır. Laiklik olan ülkelerde kanunlar değişebilir. Beşeri ihtiyaçlar değiştikçe kanunlar değişebilir. Hukukun üstünlüğünü tam bir şekilde işletemedik. Her davranışımızda hukukun üstünlüğünü her yerde söyleyip talep etmeliyiz. Maalesef Cumhuriyet kurulduğunda bir bölüm insanlar bu değerlere karşı geldiler. Ben bunlara ihtilaf sahaları diyorum. Özellikle siyasal İslamcılar tarafından itirazlar var.

3

“BİZ CUMHURİYET VE DEMOKRASİ DEDİK”

Özellikle 1938’den sonra bazı yanlış uygulamalara evet demedik. Bizim her birimizin millet devlet ayrıştırmasının bunları barıştırabilecek tek siyasi gelenek bizim geleneğimizdir. Baştan beri iki uç tarafından bir şey yapıldı. Bir grup kendini Cumhuriyetin sahibi, diğer grup düşmanı saydı. Biri dedi ki Cumhuriyet veya Osmanlı, ama biz Cumhuriyet ve demokrasi dedik. Osmanlı bizim ecdadımız ama Cumhuriyet bizim bugünümüz yarınımız. Oranın kurumlarında yetişmiş insanlarımız olmasaydı Cumhuriyeti kuramazdık. Veya kavramını ve’ye çevirecek tek anlayış milliyetçi harekettir.

“ÜLKÜCÜ HAREKET ENGELLENEMEZ”

Ülkücüler bu ülkenin bekasının teminatıdır. Ülkücü hareket çökertilirse, Türkiye’de bizatihi bu günü güç sahipleri tarafından Anıtkabir’in karşısına konulan bir Çanakkale konuldu. 15 Temmuz ve 29 Ekim diyebilmeliyiz. Gücümüzün ve kalbimizin, inancımızın, farkında olacağız. Biz istemezsek Ülkücü hareket engellenemez” ifadelerini kullandı. Akşener toplantı sonrası basın mensupları tarafından partiden ihraç edilmesiyle alakalı durumun sorulması üzerine,” Partiden ihraç sürecinde ve devamında Kocaeli’den gösterilen desteğin azalması gibi bir durum söz konusu değil. Bu süreçle alakalı pek konuşmak istemiyorum. İhraç konusunda hakkımı hukuki yollara başvurarak arıyorum” dedi.

ESKİ OCAK BAŞKANLARIDA KATILDI

Dostlar Buluşması etkinliğine, MHP eski Milletvekili Cumali Durmuş, MHP Milletvekili adaylarından Dicle Akın, Zekai Kahyaoğlu, Karamürsel eski İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy,Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı ve MHP Milletvekili adaylarından Süleyman Pekin, 1980 öncesi ve sonrası Ülkü Ocakları Başkanlarından Yaşar Kardeş, Murat Metin, Salih Ayten, Hasan İmren, Mehmet Özkanlı ve Metin Sain’de katılım gösterdi. Programda Meral Akşener’e Kocaelispor forması hediye edildi. 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER