Bakan Işık'tan Fetö Operasyonu Değerlendirmesi

'KOTO Başkanına kelepçe takılmasını yadırgadım'

Bakan Işık'tan Fetö Operasyonu Değerlendirmesi
banner158
banner174
 Milli Savunma Bakanı Fikri Işık göreve geldikten sonra ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği ziyarette, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonuna yönelik açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bu yapılan operasyonlar tamamen yargının kendi içerisinde yürüttüğü operasyonlar.Biz dosyanın içeriğini bilemeyiz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Valiliği ziyaret etti. Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Bakan Işık’a Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eşlik etti. Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilmesinin ardından Kocaeli’yi ilk kez ziyaret eden Bakan Işık, geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de gerçekleştirilen FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonla ilgili de açıklamalarda bulundu. Yapılan operasyonların yargı tarafından yürütüldüğüne dikkat çeken Işık, “Bu yapılan operasyonlar tamamen yargının kendi içerisinde yürüttüğü operasyonlar. Dosyaların içerisinde ne olduğunu biz bilmiyoruz. Bu tamamen yargının inisiyatifinde olan bir durum. Bu noktada herkesin masum olmasını ümit ediyoruz. Ümit ederiz ki, bu insanlar herhangi bir suça karışmamış olur. Bu bizim arzumuz ve temennimizdir” dedi.

“BU BENİM BİR İNSAN OLARAK ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM BİR KONUDUR”
Operasyon hakkında bir noktada rahatsızlık duyduğunu da kaydeden Bakan Işık, “Ticaret Odası başkanımızın eline kelepçe takılmasını doğrusu çok garipsedim. Yani bu şehirde bir resmi kurum başkanına hangi gerekçe ile böyle bir muamele yapıldığını doğrusu ben de öğrenmek istiyorum. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Herkes görevini yaparken insan onuruna ve hukukun temel prensiplerine uygun davranmak zorundadır. Bunu ilgili arkadaşlara soracağım. Eğer yargının böyle bir talebi olduysa ona yargı kendi içerisinde baksın. Ama bu doğrusu benim bırakın bir bakan olarak, bir insan olarak çok üzüldüğüm bir konudur” ifadelerini kullandı.
Bakan Işık daha sonra programına devam etmek üzere Kocaeli Valiliği’nden ayrıldı.

 "Kendimi Kocaeli'nin bir insanı olarak gördüm"

Bakan Işık, basına kapalı devam eden toplantının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette yaptığı konuşmada Işık, kendisini hiçbir zaman sadece Kocaeli Milletvekili değil, kentin insanı olarak gördüğünü, şehrin ihtiyaçlarının karşılanması ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanması noktasında sorumlu hissettiğini söyledi. Milli Savunma Bakanı olarak Karaosmanoğlu'nun projelerine en büyük desteği vermenin gayreti içerisinde olacağını vurgulayan Işık, "Kocaeli, Türkiye'nin en hızlı gelişen şehirlerinden biri, nüfus artış hızının en yüksek olduğu şehirlerden biri. Adeta İstanbul'un boğazı niteliğinde olan bir şehir olduğu için bu şehrin ihtiyaçları hiçbir zaman bitmeyecek. Bir taraftan ihtiyaçlarını karşılayacağız, bir taraftan da bu şehri geleceğe birlikte hazırlayacağız." diye konuştu. 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER