CHP İl Gençlik’te Murat Erinç kazandı

CHP İl Gençlik’te Murat Erinç kazandı

CHP İl Gençlik’te Murat Erinç kazandı
banner158
banner174

CHP İl Gençlik’te kongre heyecanı
 
   
Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kongreye Genel Merkez Parti Meclis Üyesi Didem Gültekin CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Dilovası eski İlçe Başkanı İrfan Ertürk, ilçe gençlik kolları başkanları ve partililer katılarak destek verdi.
PARTİ BAYRAĞI UNUTULMUŞTU
CHP İl Gençlik Kolları mevcut Başkan Gökhan Orhan ve Murat Erinç’in aday olduğu kongrede 2 liste sunuldu. 300 genç delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede, il gençlik kolları başkanıyla birlikte 21 yönetim kurulu üyesi ile 11 kurultay delegesi seçilecek. Gerçekleştirilen kongrede divan başkanlığını CHP eki Milletvekili Kemal Nişancı yaparken katip üyeliklerini Veli Beyaztaş ve Neslihan Merve Aktaş yaptı. Saat 12.00 itibariyle başlaması planlanan kongre saat 13.30’da başladı. Kongrenin yapılacağı salonda bir tane bile parti bayrağı asılmamıştı ama her iki adayın da pankartları vardı.  Bu da CHP gençliğinin unutkanlığını gözler önüne seriyordu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun posteri de gecikmeli olarak salonda yerini aldı. 

297 DELEGENİN OY KULLANMA HAKKI VAR
Kongrede Dilovası İlçe yönetimi olmamasından dolayı Dilovası ilçesinden oy kullanılmadı. Listelerde yer almayan Dilovası’nın 3 delegesi oy kullanamayınca oy kullanan delege sayısı 300’den 297’ye düştü. Kongrede İzmit 79, Kandıra 8, Gebze 52, Gölcük 31, Kartepe 17, Çayırova 17, Darıca 24, Derince 27, Körfez 23, Karamürsel 11, Başiskele 9 delege ile kongreye katıldı. Kongrede her ilçe gençlik kolları üyeleri ayrı ayrı masalarda oturdu. 
BATININ SOLUNDAN BİRLİK OLMAYA GELDİK
Salona saatler ilerledikçe katılım sağlanmaya başlandı. Her iki adayın da destekçilerinin heyecanı sloganlarla belli oluyordu. CHP Gebze ve Çayırova Genlik Kolları üyeleri salona ellerinde Gökhan Orhan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte olduğu pankartı taşıyarak ve “Batının solundan birlik olmaya geldik” sloganı atarak içeri girdi. Kongre tam başladı derken Çayırova’dan gelen Delege Barış Güvenoğlu isimli vatandaş salonda fenalaştı. Partililer Güvenoğlu’nu yere yatırarak ilk müdahaleyi yaptı. 



SİZ BİZE ÖRNEK OLUN
Kongrede konuşma yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Yol arkadaşlarım sizleri içtenlikle selamlıyorum. Türkiye’nin çimentosu nasıl CHP ise sizlerde CHP’nin çimentosusunuz. Ben her iki arkadaşıma başarılar diliyorum. Hiçbir zaman, hiçbir yerde iki adayımızı da kayırmadık kayırmayacağız. Seçilen arkadaşımızla yolumuza devam edeceğiz. İkisi de bu partinin evladı hangisi kazanırsa kazansın CHP kazanacak. İnşallah bizim kongremizde yaşananlar olmaz barış içinde de geçen bir kongre olur da sizler bize örnek olursunuz” ifadelerini kullandı. 

YENİ FİDAN KAYBIMIZ VAR
Kongrede adaylardan ilk olarak söz alan Murat Erinç, “İlçe ziyaretlerimizde tespitlerimizde haklı çıktık.  Arkadaşlar yoldaş olabiliriz demiştik. Genç kardeşlerimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Yeni fidan kaybımı var. Kemalist nesil yetiştirme planlarımız var. Sadece teoride kalmayacağız. Ziyaretlerimizde stajyer yöneticilik dedik. Özellikle partiye yeni katılacak liseli kardeşlerimize bu stajyer yöneticiliği uygulayacağız. İlke ve politikalar üretip ortaya koymamız gerekiyor.  Kocaeli’de alternatif kent konseyi kuracağız. Bu projeleri Murat erinç tek başına yapamaz. Yönetimiyle de yapamaz. Örgütçülük ve birlikte mücadele ile hep birlikte başaracağız” dedi. 
HALK İÇİN SİYASET YAPACAĞIZ
Ardından söz alan mevcut başkan Gökhan Orhan ise, “inançlıyız ve kazanacağız. Biz bu yola çıkarken bu gücü Deniz Gezmiş’lerden ve Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz. Aldığımız mirası geleceğe taşımak boynumuzun borcudur.  Meselemiz sadece il gençlik kolları başkanlığı değildir. Meselemiz Kocaeli’yi tekrardan solun kalesi yapmaktır. Asla ve asla kimseye hesap vermeyeceğiz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyin altına imza atmayız. Partimize oy veren Kocaeli halkı için siyaset yapacağız, birilerini tatmin etmek için değil” ifadelerini kullandı. 




İLK VE SON SÖZ HALK
Sözlerine devam eden Orhan, “Bu partinin vicdanı olan İbrahim Turgut ve Selman Yıldırım ile geçmiş dönemlerdeki gençlik yapılanmalarını konuşacağız.  Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya ile yerel yönetimleri konuşacağız. Hurşit Güneş Hocamız ile gençliğin ekonomik sorunlarını konuşacağız. İlhan Cihaner ile insan haklarını konuşacağız. Her ilçede eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Bu sorumlulukla partimizi iktidar, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapana kadar aldığımız nefes bize zulümdür. İlk sözümüz halk, son sözümüz halk şiarıyla mücadeleye devam” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Oy kullanımı saat 18.00’a kadar devam etti. 
GÖKHAN ORHAN YÖNETİM LİSTESİ
Tugay Adak, Burak Akbulut, Neslihan Merve Aktaş, Duygu Kazan, Ozan arkın, Ali Demir, Hüseyin Dinç, Bahadır Doğan, Rıza Özcan Erden, Dilara Gürbüz, Ufuk İldeniz, Dilek İlhan, Tolga Karanfil, Deniz Kartal, turgay Kılıç, Dilşah Turgut, Aziz Yahşi, Anıl Yüksel
GÖKHAN ORHAN Kurultay Delegeleri
Gökhan Orhan, Ercan Yanıktaş, Deniz Kartal, Aydın Işık, Esener Eşsiz, Dilek Erdoğan, Selçuk Çataltepe, Merve Bulut ve Aybüke Uyanık




MURAT ERİNÇ YÖNETİM LİSTESİ
Sancar Ar, Cahide Selin aydın, Meryem Baran, Melek Deniz Baş, Didem Bekil, Soner Cındık, Tuğçe Çelenk, Çağdaş Engin, Şafak Eravcı, Aşkın Yunus Erdoğan, Olgu Gencer, Dilşad Hasret Haczeyni, Hüseyin İşeri, İbrahim Kamış, Kübra Öz, Coşkun Sunar, Hasan Ulusoy, Zeki Mertcan Uygur, Okan Yıldız, Berkay Dorukhan Yıldızlı
MURAT ERİNÇ KURULTAY DELEGELERİ
Gökhan Avcı, Cahide Selin Aydın, Devrim Bal, Cihan Çakır, Murat Erinç, Dilek Özer, Elif Özkoşar, Deniz Uçak, Murat Uzuner, Berkay Dorukhan Yıldızlı ve Güney Yılmaz
İŞTE SONUÇLAR

243 oy kullanılan kongrede, 2 oy geçersiz sayıldı. 125 oyla Murat Erinç yeni başkan olurken, Gökhan Orhan 116 oy aldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2016, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178