CHP Kocaeli'de Bir Araya Geldi, Gündem Gebze Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanlığı’nda bir toplantı yapan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Kocaeli'de Bir Araya Geldi, Gündem Gebze Oldu
banner158
banner174
 ERDOĞAN YEMİNİNİ UNUTMUŞ

Ak Parti’nin kurucusunun Recep Tayyip Erdoğan olduğu ve partisi ile duygusal ilişki içinde olmasını normal karşıladığını belirten Tarhan, “Ancak Anayasaya bağlı kalacağına dair yemin ederek Cumhurbaşkanlığı görevine gelen bir isim nasıl partili bir Cumhurbaşkanı olduğunu belirtir.  Tarafsız kalacağına milletin önünde namus ve şeref sözü veren Erdoğan sanırım göreve başlarken ettiği yeminini unutmuş. Millet iradesinden bahsediyor. Milletin iradesi ile seçilmiş bir Başbakan’ı milleti takmadan keyfine göre alması nasıl bir mantık. Şimdi herkes Binali Yıldırım Başbakanlığı’ndaki kabineyi konuşuyor. Bu kabine Yıldırım’ın listesi midir. Saraydan verilmiş eline liste git kamuoyu ile paylaş denilmiş. Saray kabineli listenin nesini değerlendirelim.”dedi.

GENEL BAŞKANIMIZIN HERZAMAN DESTEKÇİSİYİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nun kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili tavrının başından beri devam ettiğini belirten İlçe Başkanı Yakup Törk ise şunları söyledi: ” Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Genel Başkanımızı her zaman destekliyoruz. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının referanduma gidilmeden mecliste çözülmesi ülkemizin ayrıştırılmaya çalışılmasını engellemiştir. Aynı zamanda dokunulmazlık referandumu ile birlikte, ‘partili cumhurbaşkanlığı' sistemini içeren bir anayasa değişikliğinin de aynı gün referanduma götürülmesi ihtimali de yok olmuştur.

GEBZE İL OLMALI

Gebze’nin il olması konusunun önemli olduğunu ve her fırsatta dile getirdikleri söyleyen Yakup Törk bu konunun bölgede yaşayan insanların ortak özlemi olduğunu ve hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER