banner166

Erdoğan'Birileri parti kuruyormuş, hiç kafanıza takmayın'

AK Partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı eleştirdi.

Erdoğan'Birileri parti kuruyormuş, hiç kafanıza takmayın'
banner158
banner174

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, isimlerini anmadan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından kurulacağı ifade edilen yeni partileri eleştirdi.

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Sağda solda dedikodular var. Hiç bu dedikodulara kafanızı takmayın, yolumuza bakalım" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

'Bundan sonraki ilk seçim 2023 haziranında yapılacak. Bu tarihe kadar her düzeyde kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah 4 yıl sonraki seçimlerde milletimizin karşısına, kurulduğu günkü heyecanı ile ve artık 22 yılı bulacak tecrübesiyle bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. 

Mayası sağlam olunca hamdolsun ortaya çıkan kadro da inançlı, ahlaklı, birikimli, verimli, kaliteli oluyor. Bu parti, inşallah önümüzdeki çeyrek asırda da yarım asırda da ülkemize ve milletimize hizmet edecektir. İhtiraslarıyla yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak, siyasette bir nesil yetiştirdik. Kendi teşkilatına vefa göstermeyen milletine de vefa gösteremez.

Sizlerden hiç vakit kaybetmeden, şehirlerinize döner dönmez hemen 2001'den bugüne partimizde görev almış veya gönül vermiş her bir kardeşimize mutlaka ulaşmanızı istiyorum. Bu kardeşlerimizin gönüllerini almanızı, varsa dertleri, sıkıntıları, onlara çözüm aramanızı, daha önemlisi kendileriyle irtibatı kesmemenizi talep ediyorum. AK Parti halka tepeden bakan siyasetçilerin yeri değildir. Aksini düşünen varsa yanlış yerde olduğunu bilmelidir. 

Altyapı ve ulaşım sorunlarını tüm şehirlerimizde tamamen çözme taahhüdünde bulunduk. Sosyal belediyecilikle insana dokunan projeleri yaygınlaştırıp, şehirle ilgili tüm önemli kararları, orada yaşayanlarla beraber alacağımızı beyan ettik. Hamallığını üstlendiğimiz mukaddes yükü taşıma mecali bulamayan, ikaz beklemeden bayrağı derhal bir sonraki dava arkadaşına bırakmalıdır. 

Hiçbir zaman seçimlerde atıp tutup sonra bunun üzerine yatmadık, sözümüzü yutmadık, taahhütlerimizi inkar etmedik. Bakın şu anda hemen inkara başladılar. Verdikleri birçok söz, şu anda sanki verilmemiş gibi konuşmaya başladılar. Sanki kasada ne var ne yok bunları bilmiyormuş gibi konuşmaya başladılar. AK Parti'nin belediye meclis üyeleri, bulundukları her yerde denetim görevlerini çok iyi yapacaklardır. Demokrasinin gereği neyse AK Parti'nin parlamentoda da belediye meclislerinde de mensupları, üyeleri tüm görevlerini milletin hayrına olacak şekilde devam ettirecektir. Bunun için de şerde fren, hayırda destek. Yöntemimiz bu olacaktır.

Çiftçiyi istismar ediyorlar. Dün köylerimizde traktör yokken artık Anadolu'nun her yerinde, her evin bahçesinde traktör var. Bay Kemal'in işi sürekli yalan.

Milli bekamıza yönelik pek çok saldırıyı püskürttük. Erbil'deki konsolosluk görevlimize saldırı, harekatımızın ne kadar isabetli olduğunun teyididir. Konsolusluk görevlimizin katillerini inlerinde vurduk. Pençe Harekatı'yla Fırat'ın doğusundaki terör gruplarıyla Kuzey Irak'taki teröristlerin irtibatını kesmiş olacağız. Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda inşallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır. Teröre kalıcı çözüm bulma yolundayız. Ne pahasına olursa olsun Türkiye gemisinde delik, Türkiye kalesinde gedik açtırmayacağız.

S-400 meselesinde Türkiye'ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalı. ABD'nin aklıselimle davranacağını umuyorum. 

Görüşmeler ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın biz Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız. İzin almaya ihtiyacımız yok. Bugün bölgedeki yabancı güçlere güvenerek kabadayılık yapanlar, yarın ya toprağın altına girecek ya da zillete razı olacaktır.

Terör örgütü PYD'ye on binlerce TIR dolusu silahı ücretsiz veriyorlar. Kim veriyor? Bizim stratejik ortağımız görünenler veriyor. Biz paramızla alıyoruz, vermiyorsun. Kim verirse ona gideceğiz. Rusya S-400'leri verdi. Montaj ve eğitim safhalarının ardından Nisan 2020'de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz. 

Doğu Akdeniz'deki meşru haklarımızı engellemeye yönelik akıl dışı girişimler Avrupa'ya karşı tereddütlerimizi artırıyor. Sondaj gemilerimiz var. Arama yapan gemilerimiz var. Bölgede çalışıyor. Uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa bu deniz hukukuna göre atmamamız gereken adımları attık, atıyoruz. Kıbrıs’ta sıradan bir ülke değil, garantör ülkeyiz.

F-35 ile ilgili biz 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. Şu ana kadar 4 taneyi Amerika’da pilotlarımıza teslim ettiler ve ülkemize gelmesine müsaade etmiyorlar. F-35 vermiyor musunuz? Peki. Biz, kusura bakmayın o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, başka yerlere yöneliriz.

Terörle mücadelede bizi yalnız başına bırakan stratejik ortaklar var. Bu komşular bizi mal sahibi yaptılar. Kendi savaş uçağımızı da yapacağız, yapıyoruz. Bu süreç içerisinde gerçek dostlar ortaya çıkıyor.

İsrail'in yanında kimler yer alıyorsa herkes bilsin ki biz onların karşısındayız.

Bundan 1 yıl önce sinsi bir finansal saldırıya uğradık. Güçlü ekonomik altyapımız ve kurumlarımızın etkili mücadelesi sayesinde bir yılda finansal saldırının etkilerini önemli ölçüde giderdik. 31 Mart seçimlerine birkaç gün kala gerçekleştirilen 2. saldırıyı etkisiz hale getirmeyi başardık.

Türkiye hala Avrupa'nın en yakın, en güçlü, en karlı, her bakımdan potansiyeli en yüksek dost adayıdır. Öyle de kalmak istiyoruz. Yeter ki Avrupalıların da aynı niyette olduğunu görelim. Bize bir adım gelene biz on adım gideriz.

Dün Merkez Bankası faizlerde düşüşe gitti. Ne oldu, battık mı, bitti mi, her şey yerle yeksan oldu mu? Piyasalar gayet normal karşıladı. Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gerekir. Merkez Bankasının dünkü kararını hayati bir dönüm olarak görüyorum. Bununla birlikte enflasyonun da süratle düşmeye başladığını göreceğiz. 

(Kılıçdaroğlu) Tek adam, tek adam diye nakarat yapıyor. Bu tek adam benmişim. Tek adamlığı biz sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz. (Kılıçdaroğlu) BM Genel Kurulu'ndaki konuşmamı saptıracak kadar yalana başvuruyor. Bak izle, bu yıl da BM'de nasıl bir konuşma yapacağım.

2019 yılının ilk çeyreğinde büyüme bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 oranında arttı. Yılın ikinci yarısında daha güçlü bir toparlanma bekliyoruz. Yıllık cari açık Ocak 2004'ten bu yana en düşük seviyesine geldi.

Fındık üreticisine 8,5 milyar lira destekleme ödemesi yaptık. Fırsatçılar devreye girince TMO vasıtasıyla müdahale ettik, fiyatlar olması gereken seviyelere çıktı. Bu yıl yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat  17 lira, Levant kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 16,5 lira.

Geleneksel siyaset usullerine yeni yöntemler ekleyeceğiz. 7. Olağan Büyük Kongre sürecini sonbaharda başlatacağız. Birileri parti kuruyormuş. Bunları hiç kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içinde olanlar bedelini ağır öder.

'HİÇ KAFANIZA TAKMAYIN'

"Birileri parti kuruyormuş, onu yapıyormuş, hiç kafanıza takmayın. Bu tür ihanetler içinde olanlar bu işin bedelini de ağır öderler."

Erdoğan, daha önce de AK Parti içerisinden çıkmış isimlerin parti kurduğunu hatırlattı ve "Şimdi bunların isimlerini söylesem, bilmezsiniz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2019, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER