Gebze'de Adrese Teslim İhale Şartnamesi İddiası!

Gebze Belediyesi'nin 10 Mart'ta düzenleyeceği 27 milyon TL muhammen bedelli yeşil alan bakım ihalesinde şartnameye konulan bir madde ihaleyi adrese teslim ihale haline getirdi.

Gebze'de Adrese Teslim İhale Şartnamesi İddiası!
banner158
banner174
 Ülkemiz genelinde ve bölgemizde sıklıkla konu olan adrese teslim ihalelerden bir tanesi Gebze'de tekrarlanmak üzere. Gebze Belediyesi'nin 10 Mart'ta düzenleyeceği 26-27 milyon TL muhammen bedelli, 30 ay süreli ihalenin şartnamesine konulan bir madde ihaleye katılmak isteyen tüm firmaların önünü tıkıyor, ikisi hariç! 

TÜRKİYE’DE OLMAYAN HİBRİT ARAÇ İSTEDİLER 

Gebze Belediyesi ihaleye katılacak olan firmalarda hibrit diye adlandırılan elektrikli araçlardan bulundurma zorunluluğu getirdi. Söz konusu araç yurt dışından ithal olarak getiriliyor ve ülkemizdeki distribütörlere sipariş verildiğinde, teslimat için üç ay sonrasına gün veriliyor. 

30 GÜNLÜK İLANDA SKANDAL 

Gebze Belediyesi'nin söz konusu ihaleyi, ihale tarihinden bir ay önce duyurmasından ötürü çok sayıda firmanın eli kolu tamamen bağlanmış durumda. Gebze'de pek çok peyzaj firması duruma tepkili. Gebze Belediyesi bu konuda bir esneklik getirebilir mi veya yasalar ona uygun mu bilinmez ama şartnameye uyan, geniş kesimlerce bilinen ve tanınan sadece iki tane firma var. İhaleyi, adrese teslim ihale haline getirende bu önemli ayrıntı. İhale şartnamesine sadece iki firmanın uyuyor olması, şartnamede şart olarak koşulan hibrit aracın üç aydan önce yurt dışından getirilemiyor olması kafaları bulandıran ayrıntılar. Bakalım  bu ihalenin sonu nereye varacak. Bekleyip göreceğiz. 

ARAÇ ALSAK BİLE 3 AYDA GELİYOR 

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan ve ismini vermek istemeyen bir yetkili, şöyle konuştu: “Gebze’de yıllardır benzer ihaleler yapılır. Sadece Gebze’de değil; Türkiye’nin bir çok ilinde bu ihaleler yapılır. Çevre düzenlemesi, park bahçe bakımı ile elektrikli hibrit aracın ne alakası var. İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz. 27 milyonluk ihalede Gebze Belediyesi hibritli araç istiyor. Araç Türkiye’de yok. Yurt dışından peşin parayla almak isteseniz araç 3 ay sonra size teslim ediliyor. Ama duyuru 30 gün önce yapıldı. 27 milyonluk ihaleye elektrikli hibrit aracı olmayanlar giremeyecek. Yani bu ihalede hiç kırım olmayacak. Bu araca sahip Türkiye’de iki firma var. İkisi de bir birine organik bağlı. Gebze’de birçok ihale alan aynı merkezli firmalar yine iş başında. Gebze Belediyesi bu hatadan dönmez ise büyük kanunsuzluk yapmış olur” dedi. 

Kaynak: Demokratgebze Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER