Karaosmanoğlu: “Halkımız 16 Nisan’ı çok önemsiyor”

Karaosmanoğlu: “Halkımız 16 Nisan’ı çok önemsiyor”

 Karaosmanoğlu: “Halkımız 16 Nisan’ı çok önemsiyor”
banner158
banner174
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın spor danışmanı Metin Özkan düzenlediği ev toplantısına katıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yaklaşan 16 Nisan halk oylaması öncesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini kapı kapı gezerek anlatmaya devam ediyor. Son olarak Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın Spor Danışmanı Metin Özkan düzenlediği ev toplantısına katılan Başkan Karaosmanoğlu burada, halk oylamasının milletimiz tarafından çok önemsendiğini dile getirdi.  
“ÜLKE OLARAK TARİHİ BİR DÖNEMEÇTEYİZ”
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın da hazır bulunduğu birliktelikte ülke gündeminin kritik ve oldukça yoğun olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Ülke olarak tarihi bir dönemeçteyiz. Referanduma sayılı günler kaldı. Hedefimiz büyük Türkiye yolunda tıkanan damarları açmak, kutlu yürüyüşümüze hızlı adımlarla devam etmektir. İşte bu nedenle referandum oldukça mühim, oldukça önemlidir” dedi. Yürürlükte olan 1982 Anayasası biliyorsunuz ki bir darbe sonrası oluşturulmuş sivil olmaktan uzak bir anayasadır hatırlatması da yapan Karaosmanoğlu, “Maalesef ki çift başlılık mevcut sistemin doğası haline gelmiş durumda. Yalnız bir köyde dahi iki muhtar olamazken devletin idaresinin çift başlı sürdürülüyor olması bu memlekete bugüne kadar çok zaman kaybettirdi. Bu millet birbirine düştü, koalisyonlarla zaman kaybetti” diye konuştu.  
“HAÇLI İTTİFAKI BOZULUR”
Mevcut sistemin devam etmesini isteyenler; bu ülke krizlerle uğraşsın, fakirleşsin, bir dilim ekmeğe muhtaç olsun istiyorlar diyen Karaosmanoğlu, ziyaret sonrası şu açıklamaları yaptı: “Yeniden tüp kuyruğu, mazot kuyruğu, yağ kuyruğu çilesi çeksin istiyorlar. Bakın Papa’nın AB üyeleri ile Vatikan’da buluşması düpedüz bir Haçlı ittifakıdır. Bu toplantı neden Müslüman bir ülkeyi aralarına almak istemeyişlerinin net göstergesidir. Bizim Milletimiz zenginleşirse, refah artarsa bunların düzeni bozulur. Haçlı İttifakı bozulur. Biz bunların oyunlarını tarihte birçok kez bozduk. Allah’ın izniyle yine bozarız” ifadelerini kullandı.  
“HER SEÇİMDE ÜLKEMİZ KOALİSYON KORKUSU YAŞIYOR”
Yeni sistemle birlikte; Cumhurbaşkanın yetkileri, tam tersi söylendiği gibi artmayacak mevcuda göre kısıtlanacak vurgusu da yapan Karaosmanoğlu, “Milletimizin sesi çok daha gür çıkacak. Söz de, mühür de millette olacak. Gazi Meclisimiz, 1982’den sonra ilk kez gerçek anlamda çalışmaya başlayacak. Yargı, yasama ve yürütme birbirinden keskin bir şekilde ayrılacak. Türkiye'nin bugünkü hükümet modelinin ihtiyaçlarımızı karşılamadığı aşikârdır. Gelecek için umut vermiyor. Her seçimde ülkemiz koalisyon korkusu yaşıyor. Seçimden sonra siyasi tansiyon hiç düşmüyor. Hükümet modeli, devlet ile millî iradeyi karşı karşıya getirebiliyor. Hükümetler seçildikleri dönemi tamamlayamıyor. Güçlü partilerin olmadığı zamanlarda, güçlü hükümetler kurmak neredeyse imkânsız. Sistem, muhalefetin kendisini yenilemesine imkân vermiyor” açıklaması yaptı.  
“TÜRKİYE’NİN MENFAATLERİ, MİLLETİMİZİN SELÂMETİ ESASTIR..
"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; Türkiye’nin gücüne güç katması, yoluna emin adımlarla devam etmesi için geliştirilmiştir diyen Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin menfaatleri, milletimizin selâmeti esastır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin en büyük özelliği; Yerli ve Millî olmasıdır. Hükümeti doğrudan milletin seçtiği, çift başlı yönetimin sona erip ülkenin selâmete ermesine, yargının bağımsızlığı ifadesine tarafsızlığının da eklenmesine, İstikrarın kalıcı olmasına oy verecek. Ben inanıyorum ki, bu millet nasıl ki 15 Temmuz’da Çanakkale ruhuyla ayaklandıysa; Sandıkta da vatan için, bayrak için geleceğimiz için evet diyecektir” sözleriyle açıklamasını tamamladı. Ziyaret karşılıklı görüş alış verişinin ardından sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178