banner166

Kılıçdaroğlu Darıca'da kanaat önderleriyle bir araya geldi!

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere ilimize gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantıda üç partinin il başkanı yalnız bırakmadı

Kılıçdaroğlu  Darıca'da kanaat önderleriyle bir araya geldi!
banner158
banner174

 CUMHURİYET Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi ziyaret için şu an ilimizde bulunuyor. Kılıçdaroğlu, ilk olarak Darıca’daki Hegsagone Otel’de gerçekleşen programda kanaat önderleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nu partililerinin yanı sıra İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu ve DP Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül yalnız bırakmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’a ait Hegsagone Otel’de Batı Yakası’ndaki muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Programda konuşan Kılıçdaroğlu şu sözleri kaydetti: “Kanaat önderi demek sıradan vatandaşların gelip sorunla karşılaşan insanların size danışmasıdır. Kanaat önderi toplumun güven duyduğu kişi demektir. Muhtarlar kendi mahallelerinin kanaat önderleridir. Kocaeli’de yaşıyorsunuz. Türkiye açısından burası çok önemli. Sanayi açısından Kocaeli Türkiye’de birinci şehir. Pek çok ilden göç alıyorsunuz. Burada insanlar çalışarak emekte bulunuyorlar.

“KANUN TALEP ETMEK HAKKINIZ”
Muhtarlar demokrasinin temel taşı. Nedeni bu topraklarda yapılan ilk seçim muhtarlık seçimidir. Ancak muhtarlara gerekli özen gösterilmedi. Muhtarlar için özel bir kanunuz yok. Seçimle geldiniz, daha kalabalıksınız. Her mahallede varsınız. Neden bunu talep etmiyorsunuz. Sizin en doğal hakkınız bunu talep etmek. Sizin de birleşik oy pusulanız olması lazım.

“MUHTARIN NEDEN ÖZEL KALEMİ YOK?”
Muhtarlara da özel kalem müdürü verilir mi diyorlar. Niye verilmesin? Herkesin var. Muhtarın neden özel kalemi olmasın?  Muhtarın geldiği seçim milletvekili seçimlerinden daha adil. Muhtarlara gerekli önemi vermemiz lazım. Muhtarın yardımcısı olması lazım. Muhtar, sizin bütçeniz var mı? Her seçilmiş kişinin bütçesi var. Sizin neden olmasın? Zaten devlette para yok. Bize nereden para bulacaklar demeyin. Ben 27 sene Maliye Bakanlığı’nda çalıştım. Bütçe nasıl yapılır iyi biliyorum. Bulunduğunuz mahallede emlak vergisi toplanıyor. Belediyeye gidiyor. Giden paranın yüzde 1’i muhtara gitse ne olur?

“NEDEN MUHTAR EVİ OLMASIN?”
Bize oy verirsiniz vermezsiniz ayrı bir şey. Sosyal yardımlar yapıyoruz. Bir mahallede kimin fakir olduğunu muhtar bilir. Sosyal yardım dağıtılırken muhtara neden sorulmuyor? Kendi partililerine veriyorlar. Bu çifte standartlara muhtar izin vermez. Böylece yoksul hakkettiği yardımı alır. Öyle muhtarlıklar biliyorum ki, kira da oturuyor. Neden muhtar evi olmasın?

“PARA YOK DERLERSE İNANMAYIN”
Elinizi vicdanınıza koyun Kocaeli’nin hangi sorunu çözüldü? 21. Yüzyıldayız ya nasıl oluyor da Kocaeli gibi bir yerde nasıl elektrik kesintisi oluyor? İnternet yetersizliği var mı var? Fakir ailelerin internete ulaşma hakları yok mu? İş hangi gerekçeyle çözülmüyor? Para yok derlerse inanmayın, hepiniz vergi veriyorsunuz. Kocaeli Üniversitesi’deki bir hoca hava kirliliğiyle ilgili rapor yazdı adamı üniversiteden attılar ya. Müsilaj var her yerde, denizde oksijen bitti. Yıllardır söylüyor bu işin uzmanları, Marmara’nın özelliği bir devlete ait tek deniz olmasıydı, öldürdük. Ben gençliğimde Kocaeli’de denize giriyordum şimdi kim girecek?

“BİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRİYORSA DEVLET UYUMAMALI”
Ensesi kalının zaten işi var, ensesi kalın zaten 4-5 yerden maaş alıyor. Fakir fukaranın çocuğunu görmezden geliyorlar. 10 milyon işsizimiz var. Bir vicdan sahibi sordu mu? Aynı nüfusa sahip olan Almanya işçi transfer eder, biz işsizliği nasıl çözeceğiz diye düşünmüyoruz bile. Eğer bir çocuk bu topraklarda yatağa aç giriyorsa devletin o gece uyumaması gerekiyor.

“FAKİRLERİ TEŞHİR ETMEYE KİMİN HAKKI VAR?”
Babanın geliri yok, oğlun geliri yok birbirlerinin yüzüne bakamıyorlar. Yardım kolileri dağıtıyoruz, fakirleri diziyoruz sıraya televizyoncuları çağırıp reklam yapıyoruz. Fakirlerin onuruyla oynamak kimin hakkı? Onun fakirliğini teşhir etmeye kimin hakkı var?

“10 YILDA EN BÜYÜK DEĞİŞİMİ CHP YAŞADI”
Allah’la kul arasına girme hakkı kime ait? Kimin daha inançlı olduğuna kim karar veriyor? Peygambere bile verilmeyen hak kime veriliyor? Herkesin inancına, yaşam tarzına karşıyız. Son 10 yılda en büyük değişimi CHP yaşadı. Her türlü kesimden insana sahip çıktık. Siyaset cebi doldurmak değil, insanın sorununu çözmektir. Demokrasinin çıkış kaynağı budur. Vatandaş vergiyi öder, devlet bunu harcar, hesabı da millete verir. Veremiyorsa burda bir sorun vardır. Düşünce özgürlüğü kadar önemli bir şey yoktur. Allahım bize verdiği en önemli nimettir. Herkesin düşüncesine saygı göstermek zorundayız.

“DÜKKAN KAPALI”
Biz hepimiz vatanımızda kavgasız yaşamak istiyoruz. Kendi bölgesinde güçlü bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. En fazla 6 ay içinde Türkiye rahat bir nefes alabilir. Esnafa borç vermişsin, şimdi bana faiziyle öde diyorsun. Nasıl ödesin kardeşim dükkan kapalı. İş yok borcu nasıl ödesinler? Böyle devlet olur mu? Adaleti inşaa ettiğimizde bütün sorunlar çözülür.

“NE TEREDDÜDÜNÜZ VARSA SORUN”
Bana istediğiniz soruyu sorun hiçbir şey için çekinmeyin. ‘Bu soru genel başkana sorulur mu?’ Demeyin. Niye sorulmasın kardeşim? Bizle ilgili ne tereddüdünüz varsa sorun. Hep birlikte Türkiye’yi inşa edeceğiz.” Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2021, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER