banner166

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR?|OSMAN NURİ KABAKTEPE NERELİDİR?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın Kabaktepe’ye görevi bizzat tevdi ettiği, bu gelişme üzerine TÜGVA’nın temsilciliklere çektiği mesajda, “Değerli ilçe başkanlarım,TÜGVA İstişare Heyeti üyesi Osman Nuri Kabaktepe abimiz Ak Parti İstanbul İl Başkanı olmuştur. İstanbul’a ve gençliğe hayırlı olsun inşallah” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR?|OSMAN NURİ KABAKTEPE NERELİDİR?
banner158
banner174

 
OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR:

Araştırmacı yazar, STK yöneticisi, siyasetçi. 1 Aralık1970’te Ordu’nun Fatsa ilçesinde doğdu. Fatsa İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Refah Partisi ve Fazilet Partisinde çeşitli görevler üstlendi. Kurucu başkanı da olduğu Saadet Partisi İstanbul il yönetimi ve partinin Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2004 yerel seçimlerinde SP’den Fatsa belediye başkan adayı oldu, seçilemedi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı. İlim Yayma Cemiyeti denetim kurulu üyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) yüksek istişare kurulu üyesi, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2016 yılında Maarif Vakfı yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

KABAKTEPE, 2014’te yayımlanan An'a Düşen Notlar adlı kitabının tanıtım bülteninde şu görüşlere yer verilmiştir:

“Yazı verilen nimetlerdendir. Kıymeti bilmenin en basit yolu, yokluğunu düşünmektir. Yazı olmasaydı (bu durum) insanın hayatını nasıl etkilerdi? Daha doğrusu arzda vahiy, bilgi, değer... nasıl aktarılacaktı muhataba. Yazının yokluğunda oluşacak boşluğu tahayyül etmek gerçekten zor. Her şeyi mükemmel yaratan Rabbimiz bu nimetini bizden esirgemedi. Yazı, ‘Oku!’ İlahi emrini yerine getirmemize vesile olan kanaldır. Olmaması emrin uygulanamamasıdır. Bize taşıyamayacağımızdan fazlasını yüklemeyen Allah (cc) bu emrin yerine getirilmesinin aracından da kullarını mahrum etmemiştir. ‘Sadece yazılan mı okunur?’ denebilir. Tabii ki sadece yazılan okunmaz. Farklı okuma türleri de var. Allah'ın ayetlerinin hepsi okunur. Ancak son âdeme kadar devam edecek olan dinin yazılı metninin varlığı, biz insanlar için gerekliliktir. Mevcudiyet sebebimizle imtihana muhataplığımız, yazının mevcudiyetini lüzumlu kılar.

Sözün ve yazının değeri; mahiyetinde; Mahiyetin değeri, samimiyet ve ihlâsında; Söyleyenin kimliği, kişiliği ve diğer özellikleri önem arz etmekle beraber, mahiyet; samimiyet ve ihlâs önceliklidir.

Dilden, kalemden dökülen kelimeler kulaklara, sayfalara ulaştığında aksettirdiği manaya etki edecek mahiyet, samimiyet, ihlâstır. Söylenenin nasıl anlaşılacağına etki eden asli sebeplerdendir. Ehemmiyet arz eden husus, evveliyatla kelâmın sahibinin mahiyet, samimiyet ve ihlâsla ilişkisidir. Söylenen söz, yazılan her cümle bir yere ve manaya seyreder. Yazılanların ve söylenenlerin insana göre sonsuz seyrinde vücudu söyleniş maksatlarından neşet eder. Mananın mahiyeti ve yolculuğun varış mekânı amaçlarla ilişkilidir.

‘Kelâm maksada matuftur’ maksadın doğru seçilmesi mahiyeti belirler. Bir anlamda yazını rotasını çizer.”


Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2021, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER