banner166

PARTİ BİNASI CHP'Lİ BELEDİYENİN SINIRLARI İÇERİSİNDE KİRALANACAK

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde kurulacak yeni parti için daha önce Bahçelievler'de tutulan parti binası mühürlenmişti. Davutoğlu'nun, bu olay sonrası mühürlenme riskini göz önünde bulundurarak parti binasını CHP'li belediye sınırları içinde seçeceği öne sürüldü.

PARTİ BİNASI CHP'Lİ BELEDİYENİN SINIRLARI İÇERİSİNDE KİRALANACAK
banner158
banner174
 Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde kurulacak yeni parti için daha önce Bahçelievler'de tutulan parti binası mühürlenmişti. Davutoğlu'nun, bu olay sonrası mühürlenme riskini göz önünde bulundurarak parti binasını CHP'li belediye sınırları içinde seçeceği öne sürüldü.13 Eylül'de yaptığı basın açıklamasıyla AK Parti'den istifa eden Ahmet Davutoğlu, yeni parti hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Partinin ne zaman kurulacağı, adının ne olacağı, kurucular kurulunda hangi isimlerin yer alacağı, AK Parti'nin devamı olup olmayacağı, parti programının Türkiye'nin temel meseleleri konusunda ne söyleyeceği hep merak edildi.
ARALIK AYININ İLK HAFTASINDA KURULACAK

T24'te yer alan habere göre, Davutoğlu'na yakın kaynakların verdiği bilgiye göre parti en geç aralık ayının ilk haftası kurulacak. Parti ismi ve logosu üzerinde çalışmalar sürüyor. "Davutoğlu'nun adalet konusundaki rahatsızlık ve hassasiyetinin parti ismine yansıyabileceği" söyleniyor. Kaynakların ifadeleriyle 'harman' olmaya hizmet edecek kadrolarla yol alınacak. İl ve ilçe teşkilatlarında yer alacak isimler üzerinde de tek tek çalışılıyor.

PARTİ BİNASI CHP'Lİ BELEDİYENİN SINIRLARI İÇERİSİNDE KİRALANACAK

Davutoğlu'nun görüşmeleri ağırlıklı olarak Ankara'da sürüyor. Genel Merkez binasının da CHP'li bir belediyenin sınırları içerisinde kiralanacağı belirtiliyor. Zira İstanbul'daki bina AK Parti yönetimindeki Bahçelievler Belediyesi tarafından mühürlenmişti. İstanbul için yeni bir bina bulunduğu ama yerinin şimdilik gizli tutulduğu söyleniyor.

KURUCULAR KURULU'NDA YER ALDIĞI İDDİA EDİLEN 67 İSİM

Davutoğlu'na yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, kurucular kurulu listesinde yer aldığı iddia edilen bazı isimler şunlardı:

"Yaşar Bozkurt, Şule Tunalı, Metin Bulduk, Feridun Bilgin, Yeşim Karadağ, Ufuk Uras, İsmail Müftüoğlu, Ali Sarıkaya, Ahmet Çakar, Zafer Gül, Ömer Ünal, İbrahim Turhan, Feramuz Üstün, Cemalettin Kani Torun, Cuma İçten, Talha Erol Durmaz, Coşkun Çakır, Selçuk Özdağ, Abdullah Başçı, Kemal Atmaca, Ahmet Akçay, Abdullah Yeşil, Ayhan Sefer Üstün, Mustafa Öztürk, Bayram Zilan, Etyen Mahçupyan, Hacı Bilal Aslan, Namık Ergün, Hüseyin Gürsoy, Yavuz Cengiz, Diyadin Uçar, Özlem Albayrak, Fatma Yavuz, Selim Temurci, Kerim Özkul, Dalyan Karadaş, Münire Karacan, İrfan Karataş, Ahmet Çelik, Yavuz Bayraktar, Namık Ergün, İhsan Özkes, Cihan Öztunç, Sedat Çakıroğlu, Uğur Kaleli, Mustafa Baloğlu, Hasan Hüseyin Bozok, Yeşim Karadağ, Ali Rıza Alaboyun, Nedim Yamalı, Musa Arat, Aydın Altaç, Timuçin Oğuz, Seyfettin Bilen, Mehmet Ali Pulcu, Cesim Gökçe, Rumi Bekiroğlu, İslam Meral, Yılmaz Erten, Osman Sert, Fırat Özkan, Yavuz Değirmenci, Aynur Algül, Recep Nişancı, Cemile Bayraktar, Tarık Güneş, Abdurrahman Dimez."

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2019, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER