banner166

Soylu''7 belediye başkanını FETÖ'den dolayı görevden aldık''

Soylu'dan deprem yaracak açıklama AK Partili ve MHP'li Başkanları FETÖ'den görevden aldık.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında 7 belediye başkanını FETÖ'den dolayı görevden aldıklarını açıkladı.

Soylu''7 belediye başkanını FETÖ'den dolayı görevden aldık''
banner158
banner174

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Soylu burada yaptığı açıklamasında AK Parti'den 7 belediye başkanının geçtiğimiz dönemde FETÖ'den dolayı görevden alındığını açıkladı.

Programda moderatörün "Kayyım konusunda nasıl bir çıkış yolu bulunacak? Bir taraftan seçimler yapılıyor seçimlere HDP'de katılıyor. Yani seçimlere katılmaya hak kazanıyor. Adayları katılıyor ve seçiliyorlar Doğu ve Güneydoğu illerinde. Yani HDP'ye oy veren vatandaşlar açışından şöyle bir kenara koyduğumda bu seçimler de. Bir taraftan da Türkiye... Siz az önce net bir şekilde sıraladınız. Hukuku yerine getiriyor; Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve hukuk. Burada ki denge nasıl sağlanabilir? Hukuk, özgürlük, seçim ve demokrasi dengesi" sorusuna Bakan Soylu, şöyle cevap verdi:

"Çok basit demokrasi kurallarına herkes riayet edecek. Siz bir siyasi parti yöneticisi niye bir suçluyu aday gösterir. Suça meyilli olan bir kişiyi neden aday gösterir? Geçmişte terör örgütü ile iltisaklı olanları niye aday gösterir? Derdi ne yani... Bu konuda hapiste yatmış insanları niye aday gösterirler? Dertleri şu; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kanırtmak istiyorlar. Bu milletin beraberliğini birliğini kanırtmak istiyorlar. Bizim de burada sığınacağımız bi tek yer var; Demokrasi!

'AK PARTİLİ VE MHP'Lİ İSİMLERİ FETÖ'DEN DOLAYI GÖREVDEN ALDIK'

AK Parti demokratik hukuk devletinin kurallarına göre aday gösteriyor mu? Gösteriyor. Eğer bir eksiklik yapmışsa gerekli bir hukuki süreç ile karşı karşıya kaldığında çıkarmıyor doğru mu? Cumhuriyet Halk Partisi de öyle... Milliyeçi Hareket Partisi de öyle... Biz geçen dönem sadece PKK'dan almadık ki. FETÖ'den de aldık.

7 belediye başkanını FETÖ'den dolayı görevden aldık. MHP'li de vardı AK Parti'li de vardı bu belediyelerin içerisinde. Aldık biz bunları. O partiler niye sesini çıkarmadılar."

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2019, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER