banner166

Ünlü profesör Ali Babacan’ın teklifini reddetti..

AK Parti'den istifa ederek yeni parti kuracağını açıklayan Ali Babacan, dünyanın en iyi 10 ekonomi profesörü arasında gösterilen Daron Acemoğlu'na teklif götürdü. 

Ünlü profesör Ali Babacan’ın teklifini reddetti..
banner158
banner174

 Eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Aralık ayı sonunda kuracağı yeni parti için görüşmelerini hızlandırdı. 4 yıl sonra yapılması planlanan seçimlere güçlü bir ekiple girmek isteyen Babacan, siyasete yıllarını vermiş isimlerle görüşmelerini sürdürürken AK Parti'de birlikte görev yaptığı isimlere de teklif götürüyor.

 FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMUŞLAR

Partinin kurucu üyelerinin güçlü isimlerden oluşmasını isteyen Babacan, büyük bir gayret içerisinde. Bu kapsamda Ali Babacan'ın önemli hedeflerinden biri, ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu oldu.

Acemoğlu'nun Babacan ve kurmaylarının yeni partinin yönetiminde yer alma teklifini kabul etmediği, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) İktisat Profesörü olarak görevine devam edeceğini söylediği öğrenildi.

Babacan'a yakın kaynaklar ise, Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nu ile görüştüklerini, parti programının yazımında fikir alışverişi yaptıklarını ifade ettiler.

 YIL SONUNDA PARTİYİ KURACAK

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yıl sonuna kadar yeni bir siyasi parti kurmayı hedeflediklerini açıklamıştı. Karar Gazetesi'nden Ahmet Taşgetiren ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevaplayan Babacan, uzun süredir kurulacağı iddia edilen parti hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

"Gönlümüzden geçen takvimler 2020'yi göstermeden tüzel kişiliği kurmak." ifadelerini kullanan siyasetçi kendileri için kalitenin çok önemli olduğunu ve bu amaçla beraber çalışacakları ekibi özenle seçtiklerini söylemişti.

Bazı kişilerin de dışarıdan destek vermek istediğini belirten Babacan, "Durum bu kadar kötüyken, Türkiye'nin geleceğiyle alakalı böyle iyi niyetli bir çalışma başlamışken, ben bu çalışmaya katkı vermeliyim diye ahlaki sorumluluk hissedip gelen çok sayıda insan var." şeklinde konumuştu.

Babacan, partinin olası ismi konusunda ise herhangi bir bilgi vermemişti.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2019, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER