Batı Trakya Türklerine Misafir Oldu

Doğan Kara,Batı Trakya Türklerine misafir oldu.

Batı Trakya Türklerine Misafir Oldu
banner158
banner174

 Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Dost Meclisleri” toplantılarının 3’ncüsü önceki akşam yapıldı. Batı Trakya kökenli hemşerilerimiz ile Batı Trakyalı Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin de katıldığı toplantıda aynı zamanda dernek üyesi olan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara konuşmacı oldu. Dost Meclisleri toplantılarının 3’ncüsü yaptıklarını belirten Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Lütfü Bodur, Batı Trakyalıların kaynaşmasını sağladığı Dost Meclisleri toplantılarına aralıksız olarak devam edeceklerini söyledi.

EVLADI FATİHANIZ:
Toplantının konuşmacı konuğu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Kara, 1956 yılında İskeçe’de doğduğunu, 2-3 yaşlarında İzmit’e geldiğini ve ilk kez Dr. Sadık Ahmet’in ilk ölüm yıldönümü nedeniyle İskeçe’ye gittiğini söyledi. İskeçe’ye yaptığı ziyaretle ilgili gözlemlerini paylaşan Kara, “Biz Evladı Fatihan’ız. Osmanlı’nın kök salması için o topraklara gönderilmişiz. Karamanoğulları’nın mensuplarıyız” dedi. 
112’Yİ ÇEVİRMEK YETERLİ:
Kara, İtfaiye Daire Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Kara, “Artık İtfaiye’nin numarasını bilmek zorunda değilsiniz. Sadece 112’yi çevirerek yönlendiriliyorsunuz. Uygulama, 2-3 aydır var. Bu merkezde, İtfaiyenin nöbet tutan elamanlarımız var.” dedi. Yangınların küçük, basit hatalardan çıktığını anlatan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Kara, “Yangın ilk birkaç dakikada bir bardak suyla söndürülebilir ama 5-6 dakikadan sonra itfaiyece ihtiyaç olur. 10 dakikadan sonra itfaiyeci de başa çıkamaz, bundan sonra yapacağı iş, yandaki binalara sıçramaması için çaba harcamaktır.” dedi. 
Basit koku hissedilmesi halinde bile itfaiyeye haber verilmesini gerektiğini söyledi. Kara, Ev ve işyerinden çıkarken, elektrikli cihazları mutlaka kapatılması uyarısında bulundu. 

200 KİŞİ BOĞULMAKTAN KURTARILDI:
Kara şunları şöyle konuştu: “Montajı yanlış yapılan prizlerde yangınlara neden olur. Doğalgaz tesisatları, bilinçli kişiler tarafından yapılmalıdır. Doğalgaz baca sensörü devreden çıkarılırsa, zehirlenmeye neden olur. Soba bacalarını yılda en az bir kez temizletmelisiniz. Büyükşehir Belediyesi olarak, 70 müdahale aramızla birlikte 100 aracımızla 24 saat hizmetteyiz. 1500’e yakın itfaiyeci eğittik. Afrika’dan, Kıbrıs dahil birçok ülkenin itfaiyecisini eğitiyoruz. 8 bölgede deniz kazalarını önlemek için önlemler alıyoruz. Geçen yıl 600’e yakın kişiyi denizden aldık. En az 200’ü boğulmaktan kurtardık.” Gençlere çağrıda bulunan Kara,  Gönüllü itfaiyecilik birimimizde 1200 gönüllü itfaiyeci yetiştirdik; gençlerimizi gönüllü itfaiyeciliğe davet ediyoruz.” 
Dost Meclisi toplantılarına daha önce İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın ve Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Akman konuşmacı olarak katılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2016, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER