banner166

İşte Türkiye’nin en dijital belediyeleri

İşte Türkiye’nin en dijital belediyeleri

  İşte Türkiye’nin en dijital belediyeleri
banner158
banner174
Dijital Araştırmalar Derneği’nin Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi açıklandı.
Belediyeler ve belediye başkanlarının en detaylı dijital ve sosyal medya performansı analizi gerçekleştirildi.

Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi’ne göre, 2015 yılında dijital varlıkları en iyi kullanan il belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olurken, il belediye başkanları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ilk sırayı aldı. İstanbul ilçe belediyelerinde ise Beşiktaş Belediyesi, ilçe belediye başkanları arasında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sıralamanın en üstünde.

Yerel yönetimlerin 2015 dijital varlık karnesi

81 il belediyesi ve başkanı ile 39 İstanbul ilçe belediyesi ve başkanı olmak üzere 120 belediye ve 120 belediye başkanının 970 sosyal ağ hesabı, 202 internet sitesi, 128 mobil uygulama olmak üzere toplamda 1.300 dijital varlığı incelendi. Belediyelerin ve belediye başkanlarının 2015 yılı içerisindeki tüm dijital çalışmaları, etkileşimleri, paylaşımları ve yayınları yapılan değerlendirmenin ardından, Dijital Varlık Reytingi metodolojisi ile derecelendirildi. 0-100 puan arasına endekslenen ve AAA++/E-- ölçeğinde 50 aşamalı harfli not sistemine dönüştürülen reyting bundan böyle her 3 ayda bir güncellenecek.

Dijital Araştırmalar Derneği’nin yaklaşık 4 aydır sürdürdüğü veri madenciliği çalışmalarında ele alınan belediyelerimize ve başkanlarına ait 202 websitesi, 128 IOS ve Android uygulamasının yanı sıra, Dijital Kent 2015 Reyting Sistemi 11 sosyal ağda (Twitter, Facebook, Instagram, Flickr, Google+, Youtube, Pinterest, Periscope, Vine, Klout ve Linkedin) 240 kullanıcıya ait 970 sosyal ağ hesabında dijital varlıkların derecelendirmesini yaparken, bir belediyenin veya belediye başkanının hesabının bulunup bulunmadığı, takipçi, beğeni, hakkında konuşan, paylaşım gibi metrik verilerinin durumu, lokasyon ve hesap dili bilgilerinin doğruluğu, paylaşımlarda kullanılan bahsetme, etiket ve linklere ait istatistikler, sosyal ağlardaki kullanıcı profillerindeki bilgilerin güncelliği, kapak görselleri, web sitelerinin mobil kullanıma uygunluğu, web sitelerindeki sosyal medya linklerinin güncelliği, web sitelerinin Türkiye’deki sıralaması ve bir kullanıcının günde ortalama kaç dakika zaman geçirdiği gibi parametreleri de içeren 68 değişken kullanıldı. 

Dijital Kent 2015’den kısa kısa…

Dijital varlıkları en doğru kullanan il belediyesi: Kocaeli

Türkiye’nin 81 ilinin belediye başkanlarının 2015 dijital varlık performanslarına göre, dijital varlıkları en iyi kullanan il belediyesi 76,5 puan ve A-- reytingiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Sıralamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 76 puan, Rize Belediyesi 75 puan, Adana Büyükşehir Belediyesi 74,5 puan ile BBB+++ reytingi ile takip ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise, 74 puan ve BBB+ reytingiyle beşinci sırada yer alıyor. Ayrıca 6 sosyal ağ kategorisinde en iyi 5’in açıklandığı Dijital Kent 2015 sonuçlarına göre Twitter’da en iyi Antalya Büyükşehir Belediyesi; Facebook, Instagram ve YouTube’da Adana Büyükşehir Belediyesi; Google+’da ise Çorum Belediyesi en iyi kullanan belediyeler olarak belirlendirler.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER