banner166

Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor!

İlimizde bazı binalar var. Çok eski, yıllarca kullanılmamış, yıpranmış.. Ama tarihi eser olarak kayıtlara geçmiş.

Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor!
banner158
banner174
 Sahipleri, binayı onaramıyor, el süremiyor. Yerine yeni bina yapmak için yıkamıyor.. Satmaya kalkıyor, binaya el sürülemediği için kimse almıyor. Belediyeler de kamulaştırmayınca, bu tarihi yapılar kendi hallerinde çöküp yok olana ya da yanıp kül olana kadar ayakta durmaya mahkum ediliyor. 


Çukurbağ Mahallesi Bahariye Caddesi’nde böyle bir tarihi ahşap bina var. Yıllardır boş. Hani üfleseniz yıkılacak türden. Sahipleri İzmit dışında yapıyor. Binayı onarmak, restore etmek istediler, izin verilmedi. 192 metrekarelik alan üzerinde oturan, 2 katlı ahşap binayı bir yıl önce 350 bin TL’ye satışa çıkarttılar. Çok kişi gelip bakmış, ilgilenmiş. Binayı satma yetkisini alan Garantim Emlak Firması yetkilileri, “350 bin TL’lik fiyat cazip geliyor. Ama satın almayı düşünenler burada hiçbir şey yapamayacaklarını öğrenince vazgeçiyor.” dediler. 


Binanın sahipleri, Belediye’ye satmaya da hazır. Ama Belediye de buna yanaşmıyor. Yani Çukurbağ Mahallesi Bahariye Caddesi’ndeki iki katlı ahşap, tarihi bina, atsanız atılmıyor, satsanız satılmıyor

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER