Dilenci konusunda, 'broşürlü' uyarı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, çocuk dilencilerin önüne geçmek için kentte broşür dağıttı.

Dilenci konusunda, 'broşürlü' uyarı
banner158
banner174
 Ramazan ayı ile birlikte İzmit’te sayıları çok artan, büyük bölümü de çocuklardan oluşan Suriyeli mülteci dilenciler, kentimizde toplumun her kesimini ciddi biçimde rahatsız etmeye başladı. Bu konuda polis, zabıta neredeyse hiçbir şey yapmıyor. Bugün İzmit’te Suriyeli dilenciler ile mücadele için yeni bir uygulama başladı. Ama bu ne kadar işe yarayacak doğrusu merak ediliyor.


VATANDAŞA BROŞÜR

 Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi ekipleri, bugün İzmit’te vatandaşlara binlerce broşür dağıttı Bu broşürlerde halkın, ilimizin her köşesinde “Açız” pankartı ile dilenen çocuklara kesinlikle para vermemesi tavsiye ediliyor  “Dilenenler ihtiyaçtan dilenmiyor. Devlet, Valilik bu insanlara gereken her türlü yardımı yapıyor. Vatandaş para vermezse, dilenci sayısı da azalır” deniliyor. 

 
UYARI VATANDAŞA

 İzmit’te her yerde dilenen Suriyeli çocuk sayısı Ramazan ayı ile birlikte adeta patladı. Şehir genelinde büyük rahatsızlık yaratan bu olayla doğrudan mücadele etmeyen polis, bugün vatandaşları binlerce broşür dağıtarak “Suriyeli dilenci çocuklara para vermeyin. Siz para vermezseniz, dilenciler de ortalıktan çekilir” tavsiyesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 01:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178