banner166

Gebze 1 Mayıs'ı coşkuyla kutladı

Gebze'de Sendikalar Birliği'nin organizasyonunda 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı. Katılımın yüksek olduğu Gebze'de ki kutlamalarda, işçi ve emekçiler sloganlar ve halay çekerek Şehit Numan Dede Caddesi'nden Gebze Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Gebze 1 Mayıs'ı coşkuyla kutladı
banner158
banner174
 Burada konuşan Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz, İşçi haklarından söz ederken, kıdem tazminatı konusunda ki kararlılıklarını da dile getirdi. Binlerce kişinin katıldığı Gebze'de ki 1 Mayıs kutlamalarında alınan ggeniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, 1 Mayıs Gebze'de olaysız bir şekilde sona erdi

Gebze'de ki yürüyüş ve kutlama programına;  Gebze Sendikalar Birliği’ne bağlı Petrol-İş, Birleşik Metal-İş, Tek Gıda-İş, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Kristal-İş, TezKoop-İş, TÜMTİS, Emekli-Sen sendikalarının Gebze Şubeleri ile CHP, HDP, ÖDP, EMEP, Vatan Partisi, SODAP, ESP, TMMOB, Gebze Artvin Gençlik Platformu, Bağımsız Sınıf Devrimci Platformu, Pir Sultan Abdal Gebze ve Çayırova Şubeleri, UİD-DER, TGB ve Haziran Hareketi destek verdi. 

'EMEKÇİLER VAR DEMEYE GELDİK'

Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz, 1 Mayıs ile ilgili metni okudu. Akyüz, İşçi sınıfının temel haklarından söz ederek; "Bugün burada sorunlarımızı ve taleplerimizi dile getirmek, ülkede emeğin sesini daha da yükseltmek için bir araya geldik. Birlik ve dayanışma içerisinde 1 Mayıs’ta bu ülkede emekçiler var demek için bir araya geldik. Fabrikalarda, tezgahlarda ve işyerimizdeki örgütlülüğümüzü ve birliğimizi bu meydana taşıyarak haklarımızı ve kazanımlarımızı koruyacağımızı ilan etmek için 1 Mayıs’ta buradayız. 1 Mayıs işçi sınıfının mücadele günüdür. Dünyada ve Türkiye’de bu mücadele gününde nice bedeller ödendi. Bu bedeller sayesinde bugün bazı kazanımlarımızın olduğunun farkındayız.

'KÖLE DEĞİLİZ!'

Bugün bu mirasa sahip çıkıyor ve işçi sınıfına yönelen yeni saldırılara karşı sesimizi bu meydanda hep birlikte yükseltiyoruz. İşçi ve memur konfederasyonu ayrımı yapmıyoruz. Farklı iş kollarından kadını, erkeği, işçisi, memuru, genci, emeklisi birlik ve dayanışma ruhu ile buradayız. Kiralık işçi düzenlemesine, kıdem tazminatımızın gasp edilmesine, taşeronlaştırma saldırısına, her geçen gün artan iş cinayetlerine, güvencesizleşmeye, sefalet ücretlerine, sendikal hak ihlallerine karşı alandayız. Köle değiliz. İnsana yakılır koşullarda çalışma istiyoruz. daha iyi ve güzel bir dünyanın işçi sınıfının mücadelesiyle kurulacağına inanıyoruz.   

'KIDEM TAZMİNATI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR'

Kıdem tezminatı işçi sınıfı ve sendikaların kırmızı çizgisidir. Patronların bize lütfu değil, işçinin alınteriyle kazandığı hakktır. Milyonlarca emekçi kıdem tazminatımıza dokunulmasına asla izin vermeyecek geleceğimize sahip çıkacaktır. Güvencesizleşmeye ve esnek çalışmaya saldıranlar vazgeçmelidir. Başta taşeron çalışma olmak üzere insan onuruna yakışmayan tüm çalışma biçimleri kaldırılmalıdır. Grev, örgütleme ve toplu iş sözleşme hakkımızı sınırsız kullanmak istiyoruz. Adil ve yeterli bir ücret genişletilmiş sosyal haklar talep ediyoruz”

Alkışlar ve sloganlar altında okunan bildirinin ardından, çekilen halaylarla İşçi Bayramı Gebze'de olaysız bir şekilde son buldu. 1 MAYIS KUTLAMA MESAJLARI SAYFA 5'TE

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER