İŞÇİ VE EMEKÇİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

1 Mayıs İşçi Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı. 1 Mayıs'ın öneminin anlatıldığı ve işçi haklarına yönelik vurguların yapıldığı 1 Mayıs'ı siyasiler ve brökratlar da es geçmedi.

İŞÇİ VE EMEKÇİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN
banner158
banner174
 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

Kocaeli Valisi Hasan Basrı Güzeloğlu, 1 Mayıs'ta işçilerle buluşurken, yayınladığı mesajda Emek ve Dayanışma'ya vurgu yaptı;

Alın teri ile geçimini temin eden, emeği ile milli gelire katkı sağlayan emekçi kardeşlerimizin, gururla idrak ettikleri bu anlamlı günün barış ve huzur içinde kutlanmasını temenni ediyorum.  

Bizler, insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören, birlik ve dayanışma ruhunu yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetten geliyoruz.  İşçisiyle, işvereniyle, köylüsüyle, şehirlisiyle kaynaşmış ve ahenkli bir milletiz. Bundan hareketle diyebiliriz ki, Emek ve Dayanışma Günü olarak kutladığımız 1 Mayıs, geçmişten geleceğe uzanan asil yolculuğumuzun kadim duraklarından biridir.

Büyük ve güçlü Türkiye idealimize alın teri ve emeğiyle katkı sağlayan, hayatımızı kolaylaştıran, her yapının inşasında imzası bulunan ve toplum hayatında çok önemli bir yere sahip olan emekçi kardeşlerimiz, emeğin ve üretimin isimsiz kahramanlarıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; en yüce değerlerden biri olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışma gücünün kutlandığı bu günde, çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten duygularımla kutlar, aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve başarı dolu günler dilerim.

İŞÇİ'NİN ALIN TERİ ÜLKE'NİN GÜVENCESİDİR

Başkan Karaosmanoğlu, 1 Mayıs mesajında "Ülkemizin kalkınmasında ve ilerlemesinde alın terleriyle lokomotif güç oluşturan tüm işçi kardeşlerimizin '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yürekten kutluyorum" dedi

"Türkiye'nin güçlü ekonomik duruşu ve refah seviyesi, ülkemizin dört bir yanında helâl rızık kazanmak için çalışan işçi kardeşlerimizin alın teriyle var olmaktadır. Ülkemizin en değerli sermayesi zekâ ve emektir.

Kocaeli'mizde çeşitli sektörlerde gecesini gündüzüne katarak çalışan bütün işçi kardeşlerimiz hem kentimizin hem Türkiye'mizin güçlü geleceğinin güvencesidir."

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bütün çalışanlarının yanında olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "İşçi kardeşlerimizin; sosyal güvenceleri, hak arayışları, sendikal faaliyetleri ve iş güvenlikleri konusunda destek vermeye ve sorunlarının en kısa sürede çözümü konusunda taşın altına elimizi koymaya devam edeceğiz. Birlik ve dayanışma ruhu içinde çalışan, üreten Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında başarının en büyük pay sahipleri yine işçi kardeşlerimiz olacaktır" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu sözlerini; "Ülkemizin kalkınmasında ve ilerlemesinde alın terleriyle lokomotif güç oluşturan bütün işçi kardeşlerimizin '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yürekten kutluyorum. Emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs etkinliklerinin birlik ve dayanışma ruhu içinde şenlik havası içerisinde, barış ve huzur içerisinde geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.​

EMEĞİN GERÇEK DEĞERİNE KAVUŞMASI

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Köşker mesajında şu ifadelere yer verdi;

Gebze’ye hizmet veren belediye işçileri başta olmak üzere tüm emekçilerin işçi bayramını kutlayan Başkan Köşker, "Temennimiz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün barış ve kardeşlik havasında kutlanması ve yurtta ve dünyada emeğin gerçek değerine kavuşarak tüm çalışanların insanca yaşayabileceği hayat standartlarına kavuşabilmesidir” dedi.

ÇALIŞANLARIN MEMNUNİYETİNİ ARTIRMALIYIZ

Gebze Belediyesi’nin gerek işçi-işveren ilişkilerinde, gerekse çalışanların haklarının zamanında ve tam olarak ödenmesi konusunda örnek belediyeler arasında yer aldığını ifade eden Başkan Köşker mesajında şu görüşleri ifade etti:

“Bizler ülke olarak güçlü, müreffeh ve huzurlu bir toplum hedefine ancak, işçi-işveren arasındaki uyumu sağlayarak ve çalışanların memnuniyetini artırarak ulaşabileceğimize inanıyoruz. Son zamanlarda başta asgari ücretteki artış ve taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili düzenlemeler olmak üzere, çalışanların haklarında yaşanan iyileştirmelerin artarak devam etmesi en büyük temennimizdir. Kalkınma politikalarının kararlı bir şekilde uygulanması ve barış ve istikrar ortamının sağlanmasıyla işçi haklarındaki iyileştirmelerin devam edeceğine ve daha adil bir gelir dağılımı hedefine ulaşacağımıza inancımız tamdır. Bu vesileyle, 1 Mayıs’ın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak, dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanması temennisiyle, işçi, memur tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma hayatı diliyorum.”

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 1 Mayıs mesajında şu görüşleri dile getirdi;

1 Mayıs emekçilerin, insanca yaşam koşullarına sahip olma, demokratik hak ve özgürlüklerini kullanma amacıyla, bu uğurda mücadelelerinin; birliğini ve dayanışmasını ifade ettiği gündür.

Her zaman olduğu gibi emekten, demokrasiden, cumhuriyetten, temel hak ve özgürlükler ile bağımsızlıktan yana olan CHP’liler olarak 1 Mayıs kutlamalarına el ele, kol kola, omuz omuza emekçilerin yanında olacağız.

İnsan onuruna yaraşır bir yaşam sürülmesi, eşit haklara sahip olunması, emeğe hak ettiği değerin verilmesi en önemli insan hakkıdır. İnsan hakları bakımından gelişmiş pek çok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de çalışanların haklarını alabilmesi, sendikal örgütlenmesinin önünün açılması, hakların devlet güvencesi altında olabilmesi, emeğe saygı bakımından büyük önem taşımaktadır. En önemli değer, emektir ve hangi iktidar iş başında olursa olsun, emeğe saygı duymak, onun karşılığını vermek zorundadır.

ÜLKEMİZDE İŞÇİLERİMİZ GÜVENCESİZ

Ancak; temel hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı Türkiye de 100 işçiden sadece 12’si sendikalı iken taşeronculuk da yaygınlaşmaya devam etmekte, iş cinayetlerinde ise Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer almanın utancı yaşatılmaktadır.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen siyasi görüş fark etmeksizin, vizyonunu ülke için daha iyi ne yapabilirim üzerine kuran, emeğe ve emekçiye saygı duyan herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlar, İşçilerimizin, memurlarımızın ve tüm emekçilerimizin insanca yaşayabilecekleri, daha güzel bir geleceğe, umuda ve mutluluğa sahip olduğu, işçi-emekçi haklarına saygı temelinde aydınlık bir gelecek temenni ederim.

 

 

KÜBA'DAN KUTLADI

KÜBA'da bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yayınladığı 1 Mayıs mesajında şunları dile getirdi;

Bugün birlik ve dayanışmanın engellenmeye çalışıldığı bir süreç içindeyiz.  Güvencesiz, tazminatsız çalışmaya yasal kılıflar bulunurken bir yandan da taşeron işçiler kadro sözü ile oyalanıyor. Gelir adaletsizliği artarken, iş güvenliği bir maliyet olarak görülüyor. Bu nedenle maalesef ülkemizde, her yıl binlerce işçi hayatını kaybediyor. Ve bunları “kader” olarak açıklayan bir zihniyetin, giderek otoriterleşen uygulamaları ile toplumsal ayrışmalar derinleşiyor.

Emeği değersizleştiren, temel hak ve özgürlükleri ihlal eden bu anlayışa inat; daha yüksek sesle,  birlik ve dayanışma içinde, insan onuruna yakışan bir yaşam için dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye devam edeceğiz. Dünyadaki ve ülkemizdeki tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum.

DAYANIŞMA VE BİRLİK GÜNÜ

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler 1 Mayıs mesajında birlik v edayanışmaya vurgu yaptı;

Dünya çapında kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, birlik ve dayanışma duygularıyla ülkemizde ilk kez 1923 yılında resmi olarak kutlanmıştır.

Emek ve dayanışma günü olarak kutladığımız 1 Mayıs, çalışan bireylerin beklentilerinin dile getirildiği önemli bir gündür. Bizler 'işçinin hakkını alın teri kurumadan ödeyin' diyen bir inanç ve kültürün mirasçıları olarak; emeğin insan hayatında yer alan en yüce değerlerden biri olduğunun farkındayız.
İşçi ve işverenlerin birlikte oluşturduğu karşılıklı özveri, diyalog ve işbirliği sayesinde ülkeler ekonomik ve sosyal alanlarda ilerleme kaydetmiş ve önemli başarılar elde etmiştir. Bu nedenle emeğe gereken değeri vermek ve korumak sosyal bir sorumluluktur.

Bu duygu ve düşünce ile işveren ve çalışanlarımızın birlik beraberlik içinde daha nice başarılara imza atacakları inancıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlarım.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178