KOÜ'de dijital devrim!

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, dokümantasyon alanında çağdaş bir devrim için ilk adımı atıyor.

 KOÜ'de dijital devrim!
banner158
banner174

Hastane yönetimi, 1995 yılından buyana açılan 1 milyon 179 adet hasta kayıt dosyası ve tüm arşiv işlemlerini dijital ortama geçirmeye hazırlanıyor. 
RAFLARDA YER KALMADI

 Çok sayıda kurum, elindeki belgeleri, arşivleri 5-10 yıl arası koruduktan sonra imha ediyor. Ancak, sağlık alanında bu mümkün değil, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin arşivinde artık dosyaları koyacak raf kalmadı. KOÜ Tıp Fakültesi yönetimi, radikal bir karar alarak, bu işi çağdaş anlamda halletmek için düğmeye bastı. Yapılacak bu yeni çalışmayla 1 milyon 179 adet hasta dosyası ve tüm dokümanlar (Film, kan, doku, ameliyat bilgileri vb.) dijital ortama alınacak.
UZUN SÜRELİ BİR ÇALIŞMA

KOÜ’de yönetim ilk etapta bu iş için ihale süreci başlattı. Şartname hazırlanırken, bu sürece KOÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümü de destek verecek. Uzun süreli ve kademeli bu geçişin 5 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Bu çalışma tamamlandığında, vatandaş arşiv birimi önünde dosya için bekleyecek. 11 personel, 
1 milyonu aşkın dosya içinde kaybolmayacak. Akademisyenler de bilgiye, bilgisayar karşısında anında ulaşabilecek. Ancak, bu çağdaş devrimin maliyetinin milyonlarca lirayı bulabileceği belirtiliyor.

3-5 YILDA ANCAK TAMAMLANABİLECEK
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinin açılan 1 milyon 179 adet hasta arşiv kayıt, hastane iş ve işlemleri ve dokümanlarının dijital ortama alınmasına yönelik ihale süreci başlatıldı. Tıp fakültesi arşivin dijital ortama geçişine yönelik ihale şartnamelerini hazırlıyor. Önümüzdeki 3 aya kadar ihalesinin yapılması planlanan çalışmalar, Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü ile ortaklaşa yürütülecek.  Süreli ve kademeli olarak yapılacak olan ihale sonrası arşivin 3 ile 5 yıl arasında tamamen dijital ortama alınması hedefleniyor.  Hala hazırda 11 personelin hizmet verdiği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi arşiv bölümü dijital ortama geçtiğinde personelin işi de kolaylaşacak. Tabi, bu kolaylık bilgiye çok daha kısa sürede ulaşılabileceği için hekimlerin, akademisyenlerin işini de kolaylaştıracak. En büyük kolaylık ise, artık raflara sığmayan dosyaları bulmak için zaman harcayan görevlilerin olacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER