Köy pazarı ilgi görüyor

Kocaeli Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası, geçen hafta olduğu gibi, bu hafta da Perşembe Pazarı’nın kurulmaması kararı aldı. İzmit’te Demokrasi Nöbeti’nin tutulduğu alan olan Perşembe Pazarı Alanı’ndaki düzenin bozulmaması adına pazarcılar böyle bir fedakarlık yaparken, İzmitliler de alışveriş için iki haftadır farklı alternatifler üzerinde durdu.

Köy pazarı ilgi görüyor
banner158
banner174
 YOĞUNLUK YAŞANDI

Vatandaş, pazar kurulmadığı için bu kez alışveriş için İzmit Leyla Atakan Caddesi’nin Kocaeli Endüstri Meslek Lisesi karşısındaki aralıkta köylülerin kurduğu pazara yöneldi. Her gün küçük çaplı alışverişin yapılabildiği bu bölüm, iki haftadır perşembe günleri sirkülasyonun en yüksek olduğu anları yaşıyor. Çok sayıda vatandaş, Perşembe Pazarı’nın kurulmadığı görünce, alışveriş için bu alana geldi, pazar çantalarını buradan doldurdu.
Alışveriş sırasında zaman zaman kalabalık nedeniyle zorluk da yaşandı. Bu arada, talep üzerine fiyatların da normalden yüksek olduğu gözden kaçmadı. Köylülerin ürünlerini sattığı bu pazarda sebze ve meyve kilo fiyatları şöyle oldu:


Kıvırcık 2 TL, Barbunya 5 TL, taze fasulye 5 TL, Domates 3 TL, Salatalık 3 TL, Kıl Biber 5 TL, Patlıcan 2,5 TL, Kiraz 6 TL, Üzüm 3,5 TL, Armut 4 TL, Şeftali 3,5 TL, Kabak 2,5 TL, Fındık 6 TL, Kırmızı erik 5 TL, Böğürtlen 10 TL.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178