KSO 200 mülteciyi ağırladı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) AB Bilgi Merkezi’nin “Dünya Mülteciler Günü” sebebiyle organize ettiği iftar programında 200 mülteci ağırlandı.

KSO 200 mülteciyi ağırladı
banner158
banner174
 20’NCİ KEZ GERÇEKLEŞTİ

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) AB Bilgi Merkezi, Dünya Mülteciler Günü’nün bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle Avrupa Birliği mültecileri vatandaşları ve yerel makamları, sivil toplum örgütlerini ve AB temsilcilerini 20’nci kez verdiği iftar programında ağırladı. Bu akşam Kulüp Bithynia’da gerçekleşen programa 200 mültecinin yanı sıra Dini Yüksek İhtisas Merkezi, Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İzmit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kocaeli Üniversitesi’nden katılım sağlandı. Ayrıca iftarda İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy ve İl Göç İdaresi Müdürü Enver Düz yer aldı. 
İYİ EV SAHİPLİĞİ YAPMALI
Program hakkında konuşma yapan KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy, “İftar programına Kocaeli Valiliği ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün belirlediği mültecileri davet ettik. Ülkemiz merkezli ciddi bir insanlık dramı yaşanmakta. Dünyada yaşanan çalkantılar bir an önce son bulmalı. Ülkelerini ve vatanlarını terk eden mültecilere Türkiye iyi ev sahipliği yapmalı. Bizde düşende ülke olarak budur” şeklinde konuştu.

BİLGİLER KAYIT ALTINDA    
Kocaeli genelinde 25 bin 300 Suriyeli’nin olduğu söyleyen İl Göç İdaresi Müdürü Enver Düz, “Suriyeliler için Darıca ve Derince’deki okullarda Türkçe dili eğitimi veriyoruz. Türkçeyi iyi öğrenmelerini sağlıyoruz. Mültecilerin sosyal yaşantılarına iyi adapte olması için kurslar açtık.  Yarımca’da mülteciler için geri gönderme merkezi var. Orada bütün Suriyelilerin bilgileri kayıt altına alındı” ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER