banner166

O canilere ömür boyu hapis cezası

O canilere ömür boyu hapis cezası

O canilere ömür boyu hapis cezası
banner158
banner174

Konya'nın Kadınhanı İlçesi'nde 4 ay önce, taksi şoförü 23 yaşındaki Ramazan Işık'ı öldürüp cesedini dereye attıktan sonra aracını gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 26 yaşındaki Murat E. ve arkadaşı 25 yaşındaki Hüseyin D.,  'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, 'gasp' suçundan da 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.  

Kadınhanı İlçesi'nde taksicilik yapan 
Ramazan Işık'ın, geçen 12 Şubat günü eve dönmemesi üzerine  ailesi, durumu polise bildirdi. Taksici Işık'ın 42 GEG 05 plakalı aracı da 15 Şubat tarihinde Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulundu. Kamyon garajında terk edilmiş aracın şoför koltuğunda kan izlerine rastlandı. Taksicinin öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Mobesse ve çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameraları incelemeye alındı. Tanıkların ifadesi sonrasında ise taksiye, son olarak uyuşturucu madde bağımlısı ve 'tehdit' suçundan bulunduğu açık cezaevinden firar eden Murat E. ve arkadaşı Hüseyin D.'nin bindiği bilgisine ulaştı.

BİRİ 
KONYA, DİĞERİ ANTALYA'DA YAKALANDI

Murat E.'nin izini bulan ve fiziki takibe alan 
polis, yapılan teknik takip sonucu diğer şüpheli Hüseyin D.'nin Antalya'da sevgilisinin yanında olduğunu belirledi. Eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 26 Şubat günü Murat E.'yi Kadınhanı İlçesi'ndeki evinde, Hüseyin D.'yi ise Antalya'daki sevgilisinin evinde gözaltına aldı. 2 şüpheli yapılan sorgusunda suçunu itiraf etti.

'AV TÜFEĞİ İLE SIRTINDAN ATEŞ ETTİM'


Şüphelilerden Murat E. polisteki ifadesinde, cezaevi firarisi olduğu için evden çıkıp rahatlıkla gezemediğini, bu nedenle bir arkadaşı vasıtasıyla taksi çağırdıklarını ve taksiye de av tüfeğiyle bindiğini belirterek şöyle dedi:  "Şoföre ilçe içi tarifesi olan 5 lirayı verdikten sonra hareket etti. Çevre yoluna çıktığımız sırada kız arkadaşımın da bulunduğu 
Dilovası'na gitmek istediğimizi söyledim. Kabul etmeyince av tüfeği ile sırtından ateş ettim. Kanlar içerisinde kalan şoför öldü. Ardından ilçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Zaferiye Mahallesi'ndeki dere kenarına gittik. Şoförü araçtan çıkarıp cüzdan ve cep telefonlarını aldıktan sonra dereye attık. Sonra da ilçeden taksiyle ayrıldık."
İLK DURUŞMADA CEZA YAĞDI
Şüphelilerin ifadesi üzerine 
polis dere yatağına gidip cesedi buldu. 2 kişi de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanmasına başlanan 2 sanık, ilk duruşmada, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, 'gasp' suçundan ise 12'şer yıl hapis cezalarına çarptırıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER