Okul bahçesinde meyve ve sebze yetiştiriyorlar

Gebze'de öğretmen ve öğrenciler, örnek bir çalışmaya imza attılar. Okul bahçesinde meyve ve sebze yetişitirilmeye başlandı. Çalışma kapsamında Gebze Atatürk Anadolu Lisesinin bahçesinde kurulan serada atık içme suyu şişelerinde fide ekiliyor.

Okul bahçesinde meyve  ve sebze yetiştiriyorlar
banner158
banner174
 Öğrenciler, uygulama kapsamında hem ders stresini atıyor, hem de eğlenerek üretmenin mutluluğunu yaşıyor. Okul Müdürü Fikret Tonyalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje sayesinde öğrencilerin toprağı tanıdığını söyledi. Görsel sanatlar öğretmeni Seçkin Bulduk'un önerisi üzerine sera kurduklarını anlatan Tonyalı, "Gebze Sosyal Yardımlaşma Vakfının İyilik Festivali kapsamında öğrencilerimizle toprağı öğrenmek ve ürün yetiştirme adına bu seramızı yaptık. 160 metrekarelik alanımızda tarla oluşturup, bitki ve sebzeler yetiştireceğiz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.


Seçkin Bulduk da atık malzemeleri değerlendirmek, hem de öğrencilerin doğaya katkı sağlayabilmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi. Bulduk, önce çiçek diktiklerini, şimdi de sebze üretimine geçtiklerini belirtti.

Bulduk, şunları kaydetti:  "Öğrencilerimiz bize ellerinden geldiği kadar destek oldular, olmaya da devam ediyorlar. Bu projede çok iyi sonuçlar ortaya çıktı. Ellerine toprak değmemiş, fideyi nasıl ekeceğini bilmeyen öğrencilerimiz var. Çalışmanın meyvelerini de inşallah ileriki günlerde görmek nasip olur." Öğrenciler de projede yer almaktan son derece mutlu olduklarını belirttiler.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER