banner166

On Binlere Hitab Eden Kamalak

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile Milli Gençlik Vakfı’nın(MGV) birlikte düzenlediği İstanbul’un Fethinin 563 ncü yıldönümü etkinlikleri, Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıları İzmit İsmetpaşa Stadı’nda buluşturdu.

On Binlere Hitab Eden Kamalak
banner158
banner174
 Tribünlerin tıklım tıklım dolduğu, saha içine İstanbul’un fethini canlandıran görsel koreografilerin oluşturulduğu kutlamaya geniş katılım oldu. SP Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, SP İzmit İlçe Başkanı Samet Gürsoy, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, AGD Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Cebeci’nin de aralarında bulunduğu isimler katıldı. bu arada, bazı yabancı misyon temsilcileri de etkinliği takip etti. AGD Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Cebeci, bu ortamı kısa sürede hazırlayan ekibe teşekkür etti. SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, evsahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek; “İstanbul’un fethi, İstanbul’da kutlanması gereken bu kutlama. Kocaeli’de kutlanması bizim için önemlidir. Bizler mutluyuz” dedi.

AYASOFYA’DA NAMAZ HEDEFİ

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, katılımcılara teşekkür etti, “Bizim Ayasofya’da namaz eylemini gerçekleştirmemiz, sosyal faaliyet olsun diye yapmıyoruz. Bizim mücadelemiz, minarelerinden Allahuekber okunana kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.  Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk de katılanların coşkusuna dikkat çekti, “Şu muhteşem manzarayı, hiçbir taklitçi görüş meydana getiremez. İstanbul’un Fethi tarihimizin en parlak sayfalarından biridir. Mekke’nin Fethi insanlık tarihinin en eşsiz sayfasıdır. Bizler hep birlikte seferber olmak bizim görevimiz. Bu Fetihler bizim aslımızı özümüzü tanımamız demektir. Fatih Sultan Mehmet eşsiz bir komutandı. İstanbul’un Fethi’nden çok dersler çıkarmalıyız. Bütün gücümüzle çalışacağız’’ dedi.

BUGÜNÜN FATİH’LERİSİNİZ

“Sorun adil paylaşımın olmamasındandır” diyerek konuşmasına başlayan SP Genel başkanı Mustafa Kamalak, şöyle devam etti: "Davasına bağlı imanlı gençlerin sayesinde aşılmaz denen surlar aşılmış, yıkılmaz denilen kaleler bir bir fethedilmiştir. Sizler bugünün Fatih’leri, Ulubatlı Hasan’ları, Necmettin Erbakan’larısınız. Bulundukları dönemde dünyanın akışını değiştirdiler. Bugünde yeniden büyük Türkiye, yeni bir adil dünyanın umudu yine siz, gençlersiniz. Yarınlar bizimdir. İlk hedefimiz İslam Birliğini kurmak olmaktır. Bugün nereden bir feryat yükseliyorsa orası İslam ülkesidir. Müslümanların can ve mal güvenliği için İslam birliğini kurmaya mecburuz”

Merter takımının gösterileri, şiirler, konuşmaların yapıldığı, Kuran ve ilahilerin okunduğu kutlamada, İstanbul’un fethi mükemmel b.ir koreografiyle üç boyutlu olarak canlandırıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER