Örnek proje Gebze'de tanıtıldı

Gebze Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Elimiz Sesiniz Olsun’ isimli projenin tanıtımı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi gerçekleştirildi.

Örnek proje Gebze'de tanıtıldı
banner158
banner174
 Proje engelli çocukların kendilerini yalnız hissetmemesi ve farkındalık yaratmak amacıyla yapıldı. Düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Gebze Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Kadriye Aydemir, Gebze İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Çapuk, Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Tevhide Buğan, Gebze İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı. 

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN YAPILDI

Yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı başlayan programda açılış konuşmasını yapan Gebze Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Kadriye Aydemir, “İşitme ve konuşma engelli çocuklar için böyle bir çalışma yaptık. Bu projede Gebze Belediyesi desteklerini esirgemediler. Halk Eğitim Müdürlüğü de bu projede eğitimler ve sertifika verdi. Ayrıca Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği de gerekli desteği vermiştir. Kurum personelimiz ve proje koordinatörlerine teşekkür ediyoruz.” dedi. 

'FARKINDALIK OLUŞTURMAK'

Projenin Koordinatörleri ve Gebze Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli Elif Esra Yavuz ve Dilek Karabenk ise  proje hakkında bilgiler verdi. Konuyla ilgili söz alan Dilek Karabenk, “İşitme engelli vatandaşlara da hizmet ediyoruz. Bu vesilesiyle Halk Eğitim Merkezi’nden eğitim aldık. İşitme engelli çocuklar için 6 tane çocuk hikâyesi ve 3 çocuk şarkısından oluşan bir CD yapıldı. Bu şarkı ve hikâyeler işitme engelli çocukların kendilerini yalnız hissetmemesi, bu konuda farkındalık yaratmak istendiği için işitme engelli çocukların kendilerini ifade etmede sıkıntı yaşadıkları için bu projeyi hayata geçirdik. Projenin amacı işitme engelli çocuklar için farkındalık kazandırmak” diye konuştu. Yapılan konuşmalar sonrasında işitme engelliler için hazırlanan CD’nin gösterimi yapıldı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER