P plakasız araçlar korsan!

Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı açıklama yaptı

P plakasız araçlar korsan!
banner158
banner174
 Konu hakkında açıklama yapan Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı, “Denetlenmesi gereken hususlar; korsan taşımacılık ve fiyat politikası. Okul aile birlikleri kafasına göre taşımacılık ihalesi yapamamalı” dedi
Kocaeli Servis Araçları Odası Başkanı Ahmet Taşçı, öğrenci taşımacılığında var olan sorunların denetimle aşıla bileceğini söyledi. Taşçı, öğrenci taşımacılığı yapan tarafların birbirleriyle olan kavgalarının, taşımacıların, veliler ve okul arasındaki sorunların ancak sıkı denetimle çözülebileceğinin altını çizdi.
SERVİS SÖZLEŞMESİ
“Ülke genelinde öğrenci servisi taşımacılığıyla uğraşan kişilerin kavgası yasal bazı düzenlemeler ve bazı denetimlerin artırılmasıyla aşılır” diyen Taşçı, “Bundan böyle velilerle sözleşme yapıldıktan sonra belediye yol belgesi verecek. Böylelikle okul aile birliklerinin ihale yapma şansı kalmayacak. Veliden normal taşıma ücretinin üstünde fiyat talep etmenin önün böylelikle geçeceğiz” dedi.
“FİYAT OYNAMASI OLMAYACAK”

Taşçı, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Veli ile yapılan sözleşme odanın belirlediği rakamın üstüne çıkamayacak. Böylelikle veliler taşıma ücretlerine fazla para ödemeyecek. Okul aile birlikleri velilerden fazla para almak için servis şoförlerini kızıştırmış olmayacak. Önümüzdeki ay itibariyle bu uygulamanın başlaması planlanıyor. Ayrıca bir uyarımız da korsan taşımacılıkla ilgili.”
P PLAKASIZ ARAÇLAR KORSAN
Korsan ile ilgili şu detaylara dikkat çeken Oda Başkanı Ahmet Taşçı, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz devletin zorunlu kıldığı detayları yerine getirdikten ve uygulanacak fiyatı belirttikten sonra yol belgesi alabiliyoruz. Bu belgeleri alabilmek için ciddi masraflara giriyoruz. Ancak öte yandan minibüsle hatta taksiyle servis çekenlere rastlıyoruz. Bu taşınan öğrencinin riskli bir şekilde yolculuk etmesi anlamına geliyor. Korsan taşımacılığın biran önce son bulması gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER