Polis olmak için spor yapıp, ilaç alıyordu

18 yaşında ki Alperen Öztürk'ün yaşamını yitirmesi, Osman Yılmaz Mahallesi'ni yasa boğdu. Çevresinde sevilen bir isim olan Öztürk'ün çocuk yaşından itibaren polis olmak istediği ve polis olabilmek için spor yapıp, zayıflama ilacı kullandığı öğrenildi

Polis olmak için spor yapıp, ilaç alıyordu
banner158
banner174
 Geçtiğimiz gün annesi tarafından, iftar vaktinde evde ölü olarak bulunan Alperen Öztürk'ün, kullandığı ilaçlardan dolayı yaşamını yitirmesi bölgede büyük üzüntüye neden oldu. Ailesi, Alperen'in uzun süredir ilaç kulanmadığını bildiklerini ifade ederken, arkadaşları da çevresinde geniş kesimlerce sevilen gencin, polis olmak istediğini, kaslı vücudu olsun diye ilaç kullandığını dile getirdiler

ANNE İFTAR İÇİN UYANDIRMAYA GİTTİ

Edinilen bilgiye göre olay, Gebze Osman Yılmaz Mahallesi Şehit Numan Dede Caddesi'nde oturan Alperen Öztürk (18) isimli genç, öğle saatlerinde eve gelerek, odasına geçip uyudu.  İftar vakti anne Saniye Öztürk uyandırmak için odasına gittiğinde oğlunun hareketsiz bir şekilde yattığını fark ederek, 112 ekiplerine haber verdi. 112 ekipleri yaptıkları müdahalelere tepki vermeyen Alperen Öztürk'ün hayatını kaybettiğini belirlendi. Alper Öztürk'ün cansız bedeni kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Morguna gönderildi.

UYUŞTURUCUDAN ZARARLI HAPLAR
Gebze Osman Yılmaz Cami'nde kılınan namazda, göz yaşları sel oldu. Acı kayıp ile ilgili konuşan Alperen'in amcası Metin Uğur, "Gencecik çocuklar maalesef yanlış düşüncelere kapılıyor. 'Vücut yapacağım, spor yapacağım' diyerek bilinçli bilinçsiz açılan spor salonlarına gidiyorlar. Kullandıkları bu ilaçlar sokaklarda 5 liraya satılıyor. Bugün sokaklarda 5 liraya uyuşturucu madde bile bulamazsınız. Fakat 5 liraya uyuşturucudan çok daha tehlikeli, uzun vadede gencecik fidanları toprağa düşüren bu maddeler satılmakta. Kendim kullanmadım, kullananı da görmedim. Fakat bu çocuğun odasında, polis ekiplerinin incelemesi neticesinde bu malzemelerden bulunuyor. Vitamin, protein ne olduğu belirsiz bir sürü malzeme" dedi.

7 AYDIR KULLANMIYOR DİYE BİLİYORDUK
"Ailesinin söylediğine göre bu çocuk 7 aydır bunları kullanmıyor" diyen 
Metin Uğur, "Fakat belki de ailesinden gizli olarak kullanıyor. 'Arkadaşlarım gibi olayım, kaslı vücudum olsun' diyerek bunları buluyorlar. Bu bilinçli, bilinçsiz kullandıkları maddeler vücudu, kasları şişirdiği gibi kalbi de şişiriyor. Tabi kalp şişince elastikliğini kaybediyor. Damarlar özelliğini kaybediyor. Dün spora gitmemiş ama kendisi oruç tutmuş. Yaz döneminde yapacağı staj ile ilgili okuluna gidip evraklarını verip eve geliyor. Daha sonra yatağına uzanıyor. Bu mübarek ayda oruçlu iken, kendisini iftar için uyandırmak istediklerinde buz gibi bir vücut olduğunu fak ediyorlar. Yakınları hemen kalp masajı yapıyor. 112'ye haber veriyorlar. Hastanede 1 saat uğraştılar ama hayata dönmedi" diye konuştu.
ÇOCUKLUKTAN BERİ HAYALİ 
POLİS OLMAKTI
Alperen'in hayalinin çocukluğundan beri polislik olduğunu söyleyen 
Metin Uğur, "Polisokulu sınavlarına girdiğinde daha heybetli, Türk polis teşkilatında temsil kabiliyeti daha yüksek olsun için spora başladı. Bizde bunu destekledik. Sosyal aktivitesinin daha artacağını düşündük. Vatana millete hayırlı bir evlat olsun diye düşündük. Başladı ama belki çevresinin, belki arkadaşlarının, belki hocalarının, belki internette duyduğu yanlış fikirlere kapılarak bunu kullandı. Bu malzemeleri satan yerleri tespit edersek her türlü hukuki başvuruyu yapacağız" şeklinde konuştu. Darıca Deniz Yıldızları Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi olan Alperen'in ölümü ailesinin yanı sıra arkadaşlarını da yasa boğdu. Baba Oğuz Öztürk güçlükle ayakta durdu. Anne Saniye Öztürk ise oğlunun tabutuna son kez dokundu. İki kardeş oldukları öğrenilen Alperen Öztürk'ün ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER