Savcı Gülaçtı Davası İçin Hapis İstedi

Çalışanları hakkında kendisini dolandırdığı iddiasıyla dava açan, daha sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) Bankacılık Kanuna Muhalefet suçlarıyla hakkında dava açılan Gülaçtı Kuyumculuk’un duruşmasında karar 12 Temmuz'da verilecek.

Savcı Gülaçtı Davası İçin Hapis İstedi
banner158
banner174

Kocaeli 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savcı mütalaasında kuyumcu Hüseyin Gülaçtı’nın 5 yıl hapsini istedi. 

BDDK DAVA AÇMIŞTI
Gülaçtı Kuyumculuk’un sahibi Hüseyin Gülaçtı 2014 yılında  bazı çalışanlarına, kendisini ve şirketi dolandırdığı gerekçesiyle dava açılmıştı. İddialar, bazı çalışanların tefeci gibi insanlardan zorla para toplayarak zimmetine geçirmesi ve iş yeri sahibini tehdit etmesi üzerineydi. Bu suçlamalarla bazı zanlılar tutuklanmış ancak daha sonra tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti. Daha sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Gülaçtı Kuyumculuk hakkında 5411 sayılı Bankacılık Kanununa muhalefetten dava açmıştı. Konuyla alakalı davanın görülmesine bugün Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

SAVCI SANIKLAR HAKKINDA MÜTALAA VERDİ

Görülen duruşmada Hüseyin Gülaçtı vekili soruşturmanın genişletilmesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti talebin reddine karar verdi. Daha sonra avukatların yazılı savunmaları teslim etmesinin ardından Kocaeli Cumhuriyet Savcısı mütalaa verdi. Savcı mütalaasında sanık Kadir Yazıcı, Taner Şehitoğlu, Vedat İzci, Oral Altın, İbrahim Balkan, Mustafa Yavuz, Şahin Yavuzi İskender Aksal ve Yüksel Demirdaş hakkında basit dolandırıcılık ve yağma suçundan beraatlerini, Kadir Yazıcı ve Gökhan Suvay’ın Gülaçtı Kuyumculuktan peyderpey alıp güveni kötüye kullanmaları suçundan, Cemil Aytaç, Cafer Yıldırım ve Sebahattin Aydın’ın da 780 bin TL’yi peyderpey alarak yine güveni kötüye kullanmak suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapsini, 3 bin gün adli para cezasına çarptırılmalarını istedi.

12 TEMMUZ’DA KARAR ÇIKACAK

Savcı Gülaçtı Kuyumculuk sahibi Hüseyin Gülaçtı ve kuyumcuda muhasebe sorumlusu olarak çalışan Kadir Yazıcı hakkında da bankacılık kanununa muhalefetten 5411 sayılı yasanın 150/1 maddesi gereğince de 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve 5 bin gün adli para cezası verilmesini talep etti. Daha sonra sanık avukatları esas hakkında yazılı ve sözlü olarak savunma yapmak için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti sanık avukatlarının bu talebini kabul ederek duruşmayı 12 Temmuz’a erteledi. Mütalaa da verilen davada bir sonraki celse karar çıkması bekleniyor.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER