TÜBİTAK, alternatif araçları yarıştıracak

7 Ağustos Pazar günü TÜBİTAK; İzmit'te alternatif araç yarışları düzenliyor. Türkiye'nin dört bir yanından eğitim kurumları, geliştirdikleri araçlarla bu yarışta yerlerini alacaklar

TÜBİTAK, alternatif araçları yarıştıracak
banner158
banner174
 

Trakya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından üretilen elektrikli araç Pehlivan Elektrak'ın ekibi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) Kocaeli'nde yapılacak alternatif enerjili araç yarışlarında birinci olmayı amaçlıyor.

TRAKYA EKİBİ İDDİALI
Pehlivan Elektrak ekibinin kaptanı Yunus Emre Kukut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracın teknik kontrolleri için 
İzmit'e geldiklerini söyledi. Yarışların Kocaeli'ndeki körfez pistte gerçekleşeceğini belirten Kukut, "Ekipler arasındaki sıralamayı belirlemek amacıyla ilk olarak 5 Ağustos Cuma günü sıralama yarışı yapılacak. Alternatif enerjili araç yarışları elektromobil kategorisindeki yarışımız ise 7 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek. Şu an yarışlara 46 araç geldi. Güvenlik ve performans açısından teknik kontrolleri yapılıyor. Kontrolleri geçemeyen araçlar yarışlara katılamayacak." dedi.
HEDEFLERİ BİRİNCİLİK
Pehlivan Elektrak'ın alanında katıldığı yarışlarda çok sayıda başarı elde ettiğini aktaran Kukut, şöyle devam etti:  "Yarışlarda ağırlık performans ve hızı etkiliyor. 240 kilogram olan aracımızı bu yıl hedeflediğimiz 190 kilograma getirebildik. Ayrıca bunun dışında mekanik ve elektronik iyileştirmeler de yaptık. Bu geliştirmelerin tamamını 
Trakya Üniversitesi atölyemizde yaptık. Yerli cihazları artırarak aracımızın yerliliğini artırdık. TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışında en iyi tasarım ödülünü kazanan aracımızla Balkan turu gerçekleştirdik. Burada da bir kupa elde ettik. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri olarak aracımızı büyük emeklerle bu günlere getirdik. Alternatif enerjili araç yarışları elektromobil kategorisinde 46 ekip yer alıyor. Amacımız birincilik elde ederek kupayı almak."

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER