banner166

Vali'nin ismini kullanan dolandırıcılar yakalandı

Kocaeli’de aradıkları iş adamlarına kendilerini Kocaeli Valisi olarak tanıtarak yardım parası isteyen 4 dolandırıcı polis tarafından yakalandı.

Vali'nin ismini kullanan dolandırıcılar yakalandı
banner158
banner174
 Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu olarak tanıtarak iş adamlarından yardım parası alan 4 kişiyi gözaltına aldı. Edinilen bilgiye göre Kocaeli’deki bir iş adamı kendisini telefonla arayıp Kocaeli Valisi olarak tanıtan ve tekerlekli sandalye kampanyası düzenleyeceklerini söyleyen bir kişinin hesabına 98 bin TL yardım parası gönderdi. Parayı yatıran şahıs daha sonra Kocaeli Valiliği’ni aradığında ise böyle bir kampanyanın olmadığını öğrenince dolandırıldığını anladı. Şahıs dolandırıldığını anlayınca polise giderek kendisini arayan ve hesabına para havale ettiği kişi hakkında şikayetçi oldu.

Bunun üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili olduğu tespit edilen Ş.Ü. ve İ.K. isimli şahıslarının bulunduğu seyir halindeki aracı durdurarak iki kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri daha sonra mağdur kişinin para yatırdığı hesap numarası sahibinin Ö.Y. isimli şahsı ve bu şahsı yönlendirdiği belirlenen B.İ.’yi yakalayarakpolis merkezine getirdiler.
Gözaltına alınan ve emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şahıstan Ö.Y. ve B.İ. hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şahıslar Ş.Ü. ve İ.K. ise serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER