Yeni Kabine Hayırlı Olsun

 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden sonra meydana çıkan söylemlerin ardından yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yabancı liderlere verdiği yemeğin hemen ardından yeni kabineyi açıkladı.

Yeni kabinede Partide uzun yıllar bakanlık ve parti yöneticiliği yapan isimlerin dışında, yeni ve sürpriz isimlerin hükümete gireceği yönündeki tahmini sonuçlar artık yerini net sonuçlara bıraktı.

Ülkemiz için oldukça önemli olan kabine Ülkesini, Milletini seven Türk Bayrağı altında yaşayan tüm vatandaşlar ekran başında sürpriz isimleri bekliyordu. Tarihte sürprizlerle dolu bir ilk yaşanmış oldu.

Buna göre yapılan açıklamada bakanların birçoğu kendi alanlarında işin mutfağından gelmiş tecrübeli isimler olması Ülkemiz için elbette önemlidir. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay

Adalet Bakanı: Abdulhamit Gül

İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu

Milli Savunma Bakanı: Hulusi Akar

Milli Eğitim Bakanı: Prof. Dr. Ziya Selçuk

Sağlık Bakanı: Dr. Fahrettin Koca

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Murat Kurum

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy

Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Kasapoğlu

Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Cahit Turhan

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekcan

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk

Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank

Bu durumda yapılan açıklamayla bakanlık sayısının başkan yardımcısıyla birlikte 17'ye indirilmesiyle bazı bakanlıkların isimlerinin değişmeden aynı kaldığını bazılarının ise değiştirilerek lağvedildiğini hep birlikte gördük. 

Elbette tüm bakanlıklar önemli ancak şimdi gözler son zamanlarda fazlasıyla gündemde alan çocukların geleceği için oldukça önem arz eden, tüm aileleri yakından ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığında ne gibi değişikler olacağına çevrildi. Akedemisyen kökenli, geçmiş yıllarda Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmış aynı zamanda yazar olan Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk’un oldukça tecrübeli bir isim olması Milli Eğitim camiasına önümüzdeki süreçte yeni bir soluk, yeni bir heyecan ve yeni bir vizyon katacağına işarettir.

Parti’de uzun yıllar bakanlık ve parti yöneticiliği yapan isimlerin dışında oluşan kabine yeniliği genel anlamda faydalı olacağı gibi ilerleyen süreçte yerel anlamda ve parti teşkilatlarında da bu tür değişimlerin yapılması Ülkemiz için daha hayırlı olup kısa sürede çok olumlu sonuçlar doğuracaktır. Yenilikler her anlamda iyidir. Siyasete uzak kalmış kişilerinde bilgi birikimi ve tecrübelerinden faydalanmanın her anlamda fayda sağlayacağına inancım tamdır.

Yeni kabine Vatana, Millete hayırlı uğurlu olsun. Rabbim yeni kabinede görev alan tecrübeli olan bakanlarımıza Ülkemiz için hayırlı hizmetler yapmayı, hayırlı projeler üretmeyi nasip etsin. Allah Devletimizi, Milletimizi tüm kötülüklerden korusun.

 

Günün sözü: Tebdil-i Mekanda Ferahlık Vardır. 

 

 

YORUM EKLE