Özel Seymen Darıca'da seminer

EĞİTİM

“Kitap Okumayan Milletler gelişemez”

Bölgenin en büyük Eğitim üssü olarak 2016-2017 sezonuna merhaba diyen Özel Seymen Eğitim Kurumları Darıca Ayşe Seymen yerleşkesi tarafından Cumartesi günü yapılan bir seminerde Çocuklara Kitap alışkanlığını kazandırmanın yolları anlatıldı. KONUSUNDA UZMAN KONUŞMACILAR 24 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’ten itibaren Darıca Ayşe Seymen yerleşkesinde başlayan etkinliğe konuşmacı olarak konusunda uzman olan Toprak Işık ve Koray Avcı Çakman katıldı.Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ile ilgili görseller eşliğinde anlatılan konular katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.
Darıca Ayşe Seymen Kampüsünde gerçekleştirilen seminere Kurucu temsilcisi Hamiyet Satı, Darıca İlçe Milli eğitim müdür yardımcısı Veysi Gültekin, Basın ve Halkla ilişkiler sorumlusu Yüksel Ercan ,Darıca Belediyesi Kültür müdür yardımcısı Kadir Öztürk, Okul Aile birliği başkanı Aylin Acak, Lise müdürü Tolga Kasımoğlu, İlköğretim müdürü Rahim Gül ve öğrenci velileri katıldı.
KİTAP OKUMADAN GELİŞME OLMAZ
Yaklaşık 2 saat süren seminerde Toprak Işık ve Koray Avcı Çakman Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ile ilgili görseller eşliğinde sunum yaptılar.Dünyada en çok Kitap Okuyan Ülkenin Japonya olduğunu söyleyen Işık ve Çakman” Kitap okumayan ülkelerin başarılı olması mümkün değildir, Türkiye kitap okuma ortalamasının çok ama çok altında, Öğrencilerimiz son derece ezberci bir eğitime tabi tutuluyor, Çocuklarımızın okuduklarını anlayacak bir şekilde yetiştirilmesi bunun içinde daha fazla kitap okuyacak alanların hazırlanması gerekmektedir. Yerlerim merkezlerinde hayata geçirilecek kütüphaneler ile çocuklarımız geleceğe daha iyi hazırlanabilirler” dediler.
Program okul yöneticileri tarafından konuşmacılara çiçek sunumu ile sona ererken izleyicilerden gelen sorularda cevaplandırıldı.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.