Van'da çığ altında kalanları arayan ekibin üzerine çığ düştü! 8 kişi hayatını kaybetti

Genel

Van'ın Bahçesaray ilçesinde ikinci kez çığ faciası yaşandı. Dün yaşanan çığın altında kalanları arayan ekibin üzerine de çığ düştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, feci olayda 8 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde ikinci kez çığ faciası yaşandı. Dün yaşanan çığın altında kalanları arayan ekibin üzerine de çığ düştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, feci olayda 8 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Dün meydana gelen faciada da 5 kişi yaşamını yitirmişti.Van'ın Bahçesaray ilçesinde dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci defa çığ düştü. İkinci çığ faciasında 8 jandarma, 3 güvenlik korucusu ve 1 itfaiye eri şehit düştü. İkinci çığ faciasında 12 kişi yaşamını yitirdi. İki günde meydana gelen iki faciada ölü sayısı toplamda 17'ye yükseldi. 
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde meydana gelen çığda devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında bölgede tekrar bir çığ düşme hadisesi yaşanmıştır. Yaşanan bu çığ düşmesi olayında şu ana kadar 30 kişiye ulaşılmış olup, çığ altında olanlar için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.