100 bin liralık kıyafet çaldılar!

KOCAELİ

Kocaeli bazı AVM ve mağazalardan yaklaşık 100 bin liralık kıyafet çalan hırsızlar, polisle girdikleri kovalamaca sonrası kıskıvrak yakalandı

Başiskele’de bulunan bir AVM’de ki giyim mağazasından yapılan hırsızlık ihbarı üzerine, Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu, şüphelilerin giyim mağazasına gelip, kıyafet deneme bahanesi ile girdikleri kabinlerde, alarmı devre dışı bırakan özel düzenekli bir çanta ile mallar çaldıkları belirlendi. Yapılan güvenlik kamerası incelemesinde şahısların yabancı uyruklu oldukları ve kiralık araç ile dolaştıkları tespit edildi.

KAÇMAYA ÇALIŞTILAR
Yapılan tespitler üzerine takibe başlayan Kocaeli polisi, şahısları İzmit’te bulunan bir AVM’den çıktıktan hemen sonra yakalamak için harekete geçti. Durdurulmak istenen araçtaki şüpheliler, dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Yapılan kovalamaca esnasında araçta bulunan çalıntı malları da yollara saçan şüpheliler, kısa sürede yakalandı. Azerbaycan uyruklu E..İ,N.İ.,S.V.,J.J.,E,M. ve Gürcistan uyruklu V.K. isimli şahısların içerisinde bulunduğu panelvan araçta çeşitli mağazalardan çalınmış çok sayıda kıyafet ele geçirildi. Ayrıca şahısların kaldıkları lüks oteldeki odalarında da çok sayıda çalıntı kıyafet ele geçirildi.

ÇALINTI MALLAR TESLİM EDİLDİ
Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilerek ifadeleri alınan şüpheliler, haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, polis ele geçirilen kıyafetlerin sahibi olan mağazaları tespite başladı. Mallarının çalındığından haberi dahi olmayan 8 mağaza ile 23 Şubat’ta mallarının çalındığını bildiren 1 mağazaya ürünleri teslim edildi. Ayrıca ele geçirilen bir miktar kıyafetinde sahiplerini belirleme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Yaklaşık 100 bin lira değerinde çalıntı kıyafet ile yakalanan şüpheliler, 6 şüpheli Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.