Belediye ekipleri denetimlerini arttırdı

KOCAELİ

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı İhtisas Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede genelindeki gıda işi ile uğraşan işletmelere yönelik denetimlerini arttırdı.

 Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı İhtisas Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde gıda işi ile uğraşan işletmelere yönelik denetimlerine yoğunlaştı. Market denetiminde etiket kontrolü, son kullanma tarihleri, tezgah ve kasada fiyatların tutarlığını, işyeri açma ruhsatı ve çalışma ruhsatı gibi konularda denetim ve gereken kontroller yapıldı.

UYGUNSUZLUKLARA TAVİZ VERMİYORUZ
Gıda maddelerinin tüketicilere ulaşmasında satış yapan esnafın uyması gereken kurallar olduğunu hatırlatan Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı “Bu kapsamda marketlerde satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihleri ve etiketleri denetlenmektedir. İlçemizde faaliyet gösteren market, bakkal ve süpermarket statüsündeki işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerimizi Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili müdürlüklerle birlikte belirlenen sıklıkla tekrarlamalıyız. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden üretim ve gıda satışı yapılmamasını engellemeliyiz. Bu konuda esnafımızın gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz. Halkımızın sağlığını tehdit eden işyerlerine kesinlikle taviz verilmeyecektir” açıklaması yaptı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.