Kocaeli Polisi Hırsızlara Nefes Aldırmıyor

KOCAELİ

Telefon bayii ve elektronik eşya mağazalarının, Vitrin camlarını kırarak 4 İlde 13 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri ve 700 bin liralık mal çaldıkları tespit edilen 5 kişilik kar maskeli hırsızlık çetesi, Kocaeli Polisi tarafından yakalandı.

Telefon bayii ve elektronik eşya mağazalarının, Vitrin camlarını kırarak 4 İlde 13 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri ve 700 bin liralık mal çaldıkları tespit edilen 5 kişilik kar maskeli hırsızlık çetesi, Kocaeli Polisi tarafından yakalandı.Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Ekipleri, son 2 ay içerisinde Kocaeli Kartepe ve Derince İlçelerinde art arda meydana gelen 4 ayrı telefon bayii yada elektronik eşya mağazasından meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili geniş çaplı çalışma başlattı.



700 BİN LİRALIK EŞYA ÇALDILAR

Şahısları tespit eden ve takibe alan Kocaeli Polisi, şüphelilerin Kartepe ilçesinde 2,
 Derince’de 2, Bursa’da 7, Tekirdağ’da 1, İstanbul’da 1 olmak üzere 13 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdiklerini tespit etti. Bu güne kadar 700 bin lir değerinde telefon, tablet, laptop çaldıkları belirlenen şüpheliler,muhtemelen yine hırsızlık için geldikleri Kocaeli’nde yapılan takip sonucu Karamürsel ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

 
45 SANİYEDE SOYUYORLARDI

Kocaeli Polisi, yapmış oldukları çalışmalar sonucunda, hırsızlık olaylarının meydana geldiği iş yerleri ile bölgede bulunan onlarca MOBESE Kameralarını inceledi. Yapılan kamera incelemelerinde , Telefon bayii yada bilinen elktronik markalarına ait mağazaların camlarını kırarak içeri giren ve 45 yada 90 saniye içerisinde yükte hafif, pahada ağır ne varsa çalan şahısların, olay yerine geldikleri ve kaçarken kullandıkları araçları tespit etti. Tespit edilen araçların kiralık oldukları ve bu araçlara yakalanmamak için hırsızlık için gittikleri bölgelerde çaldıkları plakaları taktıklarını tespit etti. 
Polisin Karamürsel İlçesinde takip sonucu yakaladığı şüphelilerden A.O(18)’nün 8ayrı hırsızlıktan, O.O(20)’nun 10 ayrı hırsızlıktan, F.A(19)5 ayrı hırsızlıktan,T.K(13) 5 ayrı hırsızlıkyan ve B.O(17)’nün 32 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası bulunduğu ve B.O’nün 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı belirlendi. Çalıntı plaka takılı kiralık araç ile yakalanan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğünde tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edidli. 

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.