2024-04-29 10:24:29

Liyakatsiz olan bezdirir

Uğur Gencer

ugurgencer4134@gmail.com 29 Nisan 2024, 10:24

Tepeden hatır gönülle inen liyakatsiz yönetici önce altında canla başla çalışanların motivasyonlarını bozup performanslarını düşürür, sonra yürüyen düzeni değiştirip geriye kocaman enkaz bırakır.

Liyakatsiz hatır hoşluğuna gelen çalışan içinde durum değişmez. Önce başındaki yöneticiyle bir noktada didişir, sonra yöneticisini arattırır ardından çaresiz kalan yöneticinin "Yerimden olurum." korkusuyla elini kolunu bağlar ve yöneticiyi sessizliğini korumak zorunda bırakır.

Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin!

Kurulu düzenim bozulmasın diye düşünenlerin hiç sevmedikleri istemedikleri liyakatsiz tipler sadece kendi ortamlarında çalışanlara değil dışarıdan işi için gelenlere de üstünlük yaparak bulundukları ortamda “Ali kıran baş kesen” olduklarını davranış ve konuşma tarzlarıyla fark ettirirler. Ne de olsa arkalarını yasladıkları birileri var.

Hal böyle olunca sırtını bir yerlere dayamış “liyakatsiz” aynı iş ortamında çalışanlar arasında bölücülük yaratır.

Liyakatsizler her ortamda kendilerini belli ederler.

Liyakatsizler oturdukları makamda diken üstünde emaneten otururlar

Kendisini siyaset, dernekçilik, sendikacılık, hemşericilik, sözde bir davanın arkasına saklayanlar kendilerini başkalarına göre hep üstün görürler.

Aslında hep unuturlar, bilgi birikimi ve tecrübesi olanların arkasına sığınıp onların çabaları ve başarılarıyla bir yerlere geldiklerini.

Bizim memlekette siyaset, dernekçilik, sendikacılık, hemşericilik olduğu sürece liyakatsiz olanlara hemen hemen her yerde denk gelebiliriz.

Sadece denk gelmek yetmez üstüne kuru gürültü o çakma egolarına da şahit oluruz.

Her zaman savunduğum bir konu vardır, o da kişi ne olursa olsun kendi sektöründe çalıştığı yeri uçuracaksa elbette “bal tutan parmağını yalasın” gözü olanın gözü çıksın ancak geldiği yerde dengeleri bozuyor, çalıştığı kurumu, iş yerini bilgisizliğiyle dibe çekiyorsa işte o zaman durum içler acısıdır.

Ben bu tür bir durumla karşılaştığımda diyorum ki; bunu buraya getirenler utansın.

Bir kişinin demesi belki önyargı ancak çoğunluk bunu buraya getirenler utansın dediği noktada büyük sıkıntı var demektir.

Gittiğiniz yerlere bakınız, inceleyiniz bakalım kaç kişi için “bunu buraya getirenler utansın” diyeceksiniz.

Kalın Sağlıcakla,

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.