2015-12-29 18:15:42

Şampiyon Kocaeli’den

29 Aralık 2015, 18:15

 BAL 12. Grupta ilk yarı sona erdi. Grubumuzda ilk yarı itibari ile Kocaeli takımlarının ciddi üstünlüğü var. Lider Kocaeli (30), ikinci sıradaki Demir (22), üçüncü sırada Gebzespor(21) bu üç takımdan birisinin şampiyon olacağını söylemek kolay. Kocaelispor birkaç adım önde olsa da, İstanbul ve Trakya’ya bu gruptan kupa çıkmayacağı kesin.

Gebzespor ilk yarının son maçında Çengelköy’ü yenerek, bir anlamda şampiyonluk kupasının Kocaeli’de kalacağını belgeledi.

Bu durum tüm Kocaeli takımlarını rahatlattı. Şampiyonun 4 Kocaeli takımı arasından çıkması durumunda, grupta sonuncu olan Kocaeli takımı da sadece braj maçı oynayacak. Diğer iki takım sıkıntı yaşamadan BAL’da ki yerini koruyacak.

Her yönü ile ilk yarının son haftasında ki maç büyük önem taşıyordu. Kocaeli Demir’in gücü ve normal şartlarda geleceği yer belli. Gebzespor, bu yarışı sürdürmeye her zaman potansiyel aday. Ligin zirvesinde yer alan Kocaelispor’da yakaladığı avantajla bu yıl kupaya en yakın ekip. Menekşe Çengelköy’ü yenerek Kocaelispor’u bu hedefe bir adım daha yaklaştırdı.

Körfez’in tek rakibi durumunda ki Çengelköy, Gebzespor’u yense 23 puanla ikinci sırada yer alacaktı. 2. Hafta da Kocaelispor’u konuk ediyor. İstanbul’da ki bu maç final olacaktı. Şimdi Çengelköy havlu attı. Öyle bir final kurgusu bile kalmadı.

Gebzespor’un kötü başladığı sezonda, en önemli hedeflerinden birisi, ‘ben şampiyon olamasam, Kocaeli olsun’ şeklinde idi. Menekşe kaçırdığı penaltılarla, şanssız puanlarla ciddi bir avantaj kaybetti. Ama 3 puanlı sistemde her şey mümkün. Fakat, Gebzespor adına bu yıl şampiyonluk mümkün olmasa dahi Kocaelispor’un şampiyonluğa önemli bir katkı sunmuş oldu.

Ligin ikinci yarısında Kocaeli takımları arasında zevk veren keyifli mücadele olacak. Devasa borçlarına rağmen Kocaeli’nin tartışmasız en büyüğü olan Kocaelispor, FİFA’nın puan silmesi, UEFA’ya olan borçları ve saha dışında ki sorunları olmasa bu yılı grubumuzda şampiyon olarak tamamlar. İşin gerçek yanı bu. Ancak, Gebzespor’a, Çengelköy, Sultanbeyli, Elmasbahçe gibi takımlar değil Kocaelispor gibi takımları takip yakışırdı. İkinci yarıda bu yakışanı yapacak Gebzespor.

Kimbilir futbol bu. Her an her şey olabilir. Büyük camiaların sıkıntıları da büyüktür. Kocaelispor’dan bir şekilde şampiyonluk sekerse, şampiyon olacak ekibin Gebzespor olacağı da açıktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.