Adana Cinayeti Çayırova’da Çözüldü !

Geçtiğimiz temmuz ayında Neslihan Apa (36) isimli genç kadını yolda öldürüp cesedini Çayırova’ya atan katil zanlısı TIR şoförü 13 Aralık günü Mersin'de gözaltına alındı.

 Adana Cinayeti Çayırova’da Çözüldü !
banner158
banner174

Geçtiğimiz temmuz ayında Neslihan Apa (36) isimli genç kadını yolda öldürüp cesedini Çayırova’ya atan katil zanlısı  TIR şoförü 13 Aralık günü Mersin'de gözaltına alındı. Neslihan Apa 4 Temmuz günü evden çıktıktan sonra bir daha evine dönmedi. Bunun üzerine 5 Temmuz günü genç kadının kocası İ.A. (38) polise gelerek kayıp başvurusunda bulundu. Yapılan başvuru üzerine polis genç kadının gidebileceği yerlerde çalışma başlattı.

Adana Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine genç kadının katil ya da katillerinin yakalanması için çalışma başlattı. Kurulan özel ekip olayı çözmek için genç kadını  ve bindiği aracı araştırdı. Polis katili belirledikten sonra somut delil elde edebilmek için tır sürücüsünün çalıştığı firma ile de irtibata geçti ve ismi belirlendi. Polisin 5 aylık bir yakın takip sonuç verdi ve katil zanlısı belirlendi.  D.Y. isimli 42 yaşındaki Tır şoförü olan  Katil zanlısı 12 Aralık günü Mersin'den malzeme almak  için  Çayırova ilçesinden  yola çıktı. Zanlı 13 Aralık günü Mersin'de gözaltına alındı. Adana emniyetine götürülen katil  zanlısı  burada verdiği ifadesinde cinayeti işlediğini kabul etti.

Katil zanlısı polisteki ifadesinde cinayeti nasıl işlediğini bir bir anlattı. Zanlının ifadesine göre hareket eden polis, katil zanlısı Tır şoförünün öldürdüğü kadını Çayırova  Şekerpınar tarafındaki sazlık bölgede keşif yaptırdı ve ceset araması yaptı. Aramada kadına ait sadece bazı kalıntılar olduğu ortaya çıktı. Katil zanlısının ifadesine göre cinayeti öldürülen kadınla para yüzünden işlendiğini, aralarında geçin ilişki sonrası kadının para anlaşmazlığı nedeniyle kavga ettiği için Tır’ın çinde bıçaklayarak öldürdüğünü ve cesedini 900 kilometre yolculuun ardından Şekerpınar’da bir yere attığını itiraf etti. Bunun üzerine TIR incelenmek üzere, Kriminal laboratuvar  gönderildi.

 Polis, katil zanlısının çalıştığı firmayla görüşerek kadını öldürdüğü tırı alıp DNA çalışması yapmak için firmaya, zanlıya başka bir TIR vermesini istedi. Firma bu istediği yerine getirince tır içerisinde polis yaptığı araştırmada yoğun olarak kan izi buldu. Bu kan genç kadının çocuklarından alınan kan örnekleriyle karşılaştırıldı. Yapılan bu karşılaştırmada çocukların kanı ile genç kadının kan örnekleri eşleşti. Cinayeti işlediği kesinleşen D.Y. isimli Tır şoförü çıkarıldığı mahkemece Adana’da tutuklandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178