CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk'den Açıklamalar !

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Baramoğlu Resort Hotel’de düzenlediği basın toplantısında Darıca’nın pek çok sorunla içiçe olduğunu belirterek, başta Darıca Farabi Hastanesi olmak üzere ilçe Belediye Başkanı’nın verdiği proje sözlerinin halen yerine getirilemediğini söyledi. Törk, 3 Aralık’ta yapılacak olan ilçe kongre ile ilgili tekrar aday olduğunu belirterek şölen havasında yapılacak olan kongreye herkesi beklediklerini ifade etti

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk'den Açıklamalar !
banner158
banner174

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, dün sabah  hem 3 Aralık’ta yapılacak olan ilçe kongresi hem de ilçenin çeşitli sorunlarını aktarmak için saat 09:00’da Baramoğlu Resort Hotel’de bir basın toplantısı düzenledi. Törk, özellikle iktidar tarafından Araştırma hastanesi olarak değişimi düşünülen Darıca Farabi Hastanesi’nde çeşitli sıkıntılar olduğunu, başhekimin bile göreve başlamadan başka yere atandığını söyledi.

HASTANENİN BAŞHEKİMİ YOK!

Törk bu konuda şunları söyledi: “Özellikle Darıca’da sormak istediğimiz, cevabını öğrenmek istediğimiz ama bir türlü neticelenmeyen bir Farabi Devlet Hastanesi’nin sorunu var. Nedir bu sorun? Bakan Bey daha önce geldiğinde defalarca yine aynı şekilde İktidar Partisi’nin yöneticileri Farabi Devlet Hastanesi’nin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacağını ve bu yönde de bir başhekim değişikliğine gidildi. Ancak atanan başhekim Darıca’ya uğramadan gitti. Bildiğim kadarıyla Kayseri’de bir göreve atandığı. Sadece bu sorunun bile işlerin, özellikle Farabi Devlet Hastanesi’nde iyi gitmediğini, bir anjiyo bölümünün dahi olmadığını, bir anjiyonun yapılamadığı bir Devlet Hastanesi ile karşı karşıyayız. . Vatandaşlarımızdan ciddi şikayetler alıyoruz bu konuda. Biran evvel geciken, aksayan bu sorunu bölgenin, Farabi Devlet Hastanesi sadece Darıca’yı değil Gebze ve bütün bölgeye hitap ediyor. Biran evvel yönetiminin doktor kadrosunun, personel kadrosunun arttırılmasını ve vatandaşımıza hizmet verecek düzeye gelmesini bekliyoruz. Bu vatandaşın ve bizim talebimiz.”

POLİSTE PERSONEL EKSİKLİĞİ  VAR

Törk ilçede polis sayısında da büyük eksiklik olduğunu ifade ederek, “Yine Darıca’mızda malum 15 Temmuz darbe girişiminden sonra  görevden uzaklaştırılan, alınan, el çektirilen, emniyet personelleri var. Bu emniyet personellerinin yeri doldurulamadı. Sayı olarak Darıca’da, bu Gebze bölgesinde de aynı şekilde, ciddi bir emniyet personeli açığımız var. Çalışan Emniyet mensubu arkadaşlarımız neredeyse evlerine dahi gidemiyorlar. Çocuklarıyla, aileleriyle zaman geçiremiyorlar, zor şartlarda çalışıyorlar. Bunun biran evvel giderilmesi, Darıca’nın huzuru için yeterli emniyet personeli sayısının sağlanması gerekiyor. Hazır Emniyet demişken birçoğunuzun bilmiş olduğu gibi Emniyet Binasına başlandı. Darıca’da aşağı yukarı 8-10 senedir konuştuğumuz, nihayet temeli atılan Emniyet Müdürlüğü Binası’nın temeli atıldığı gibi durdu maalesef. İhale verildi, müteahhit temeli attı ve birçoğunuzun da  bildiği gibi bina şuanda durmuş vaziyette” dedi.

BELEDİYENİN 70 MİLYON LİRA BORCU VAR

Darıca Belediyesi ile ilgili de konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, “Darıca Belediyesinde mevcut Belediye Başkanımız 3. dönemini yaşıyor. Daha önce bunu gösterdiğimi hatırlıyorum. Burada 16 tane, Sn. Şükrü Karabacak’ın 2014’te seçim vaatleri var. 16 tane Proje vadetmiştir. Bu 16 projesinin içinde zaten 2014’te bitmek üzere olan Darıca Kültür Merkezi’nin açılması var, o açıldı. Ancak biliyorsunuz ki en değerli, en kıymetli olan işyerleri borca karşılık Çevtem firmasına satıldı. Yine Aslan Çimento Yolu bu 16 madde içerisindeydi, açıldı. Onda da Aslan Çimento Fabrikası’nın önemli bir katkı yaptığını biliyoruz. Onun haricinde burada yapılan başka hiçbir şey yok. Söylenen hiçbir proje maalesef yapılmamış. Ayrıca henüz 2017 hesapları gelmedi ama, 2016 sonu itibariyle de 70 Milyon TL Darıca Belediyesi’nin borcunun olduğunu da Darıca halkının bilmesini istiyoruz. Biz bunu Nisan veya Mayıs ayındaki Meclis’te dile getirmiştik. 70 Milyon TL 2016 sonu itibariyle borcu var. 2017 sonu itibariyle de yaptığımız çalışmalar ve meclisteki arkadaşların belgeler, bilgiler doğrultusunda bu borcun 100 Milyon TL’ye yaklaşacağını öngörüyoruz. Onu da Nisan aylarında size yapacağımız denetim çalışmalarıyla, belgeleriyle sunacağız.

3 ARALIKTA KONGRE ŞÖLENİMİZ VAR

3 Aralık’ta yapılacak olan  4. Cumhuriyet Halk Partisi Darıca Olağan Kongresiyle ilgili bilgi de veren Törk, “3 Aralık’ta Darıca Kapalı Spor Salonu’nda Pazar Günü Saat 10’da başlayıp, Saat 17.00’da Sandığın kapanmasıyla bitecek bir kongre yapacağız. Kongremizde bir aksilik olmazsa Onursal Adıgüzel İstanbul Milletvekilimiz Divan Başkanlığı yapacak. Tüm Basın Mensubu arkadaşlarımızı, tüm büyüklerimizi ve tüm Darıca halkını ve Gebze Halkını kongremize davet ediyoruz. Bu demokrasi şölenimizde sivil toplum kuruluşlarını, Siyasi Parti İlçe Başkanlarımızı davet ediyoruz. Programlarında bir değişiklik olmazsa bölge Milletvekillerimizden 3 tanesi de burada olacak. Hepinize katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ha kazanamazsak Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak devam edeceğiz. Çizgimiz belli, değişmez” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178